22.000.000-ért adja a Toyota az üzemanyagcellás autóit

A Toyota szerint 2015-ben kerülhetnek sorozatgyártásba az üzemanyagcellás autói, melyek árát jelenleg 50.000 és 100.000 dollár közötti árra teszi, ami 11, illetve 22 millió forint körül van (de lehet, hogy még több, attól függően, hogy éppen ki mit nyilatkozik idehaza).

Chris Hostetter, a Toyota Motor Sales US stratégiai tervezéséért felelős alelnöke elmondat, hogy amikor még hosszú évekkel ezelőtt az első prototípust fejlesztették, az ár 1.000.000 dollár volt, de mire eljön a 2015-ös év, addigra 50.000 és 100.000 dollár között lesz az ilyen járművek ára, írja a technet.hu. A Toyota jelenleg száz darab cellás béta prototípussal rendelkezik, melyek a Highlander alapjaira épülnek és 700 kilométert képesek megtenni, ami európai szemmel egészen elfogadható, de az államok területén talán még ezt is kevesellhetik. A gyártó szerint azonban a 2015-ben forgalomba kerülő darabok már inkább az FCV-R koncepcióhoz lesznek hasonlatosak, melyet a 2011-es Tokyo Motor Show alkalmából mutattak be. Ugyanakkor érdemes azt is tudni, hogy jelenleg a tengerentúlon mindössze 8 olyan állomás található, ahol ezeket az autókat fel lehet “tankolni”, de a Toyota tervei szerint megjelenésre ezek száma már 60 körül lesz.

Ajánlott tartalom

A harmadik legnépszerűbb választás a vásárlók körében az elektromos autó

Augusztusban tovább nőtt az új autók forgalomba helyezése az Európai Unióban, immár sorban a tizenharmadik hónapban. Az akkumulátoros elektromos autók részaránya pedig az első alkalommal haladta meg a húsz százalékot az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA szerdai közleménye alapján.