24 óra a valóságról

“A globális felmelegedésre utaló figyelmeztetések tisztán láthatóak már jó ideje. Egy globális krízissel állunk szemben, melynek megoldása egyre nehezebb lesz. Úgy néz ki, hogy a következmények szakaszába lépünk.” – Al Gore, 2005.

Al Gore sorozatunk harmadik egyben befejező részéhez érkeztünk. Az előző anyagokat itt és itt találja. Ha valakit megkérdezünk, hogy mi jut eszébe a globális felmelegedésről, akkor az csak egy személy lehet, méghozzá Al Gore. Az Egyesült Államok volt alelnöke már számtalan projektet indított a környezetvédelem nevében, és folyamatosan tart előadásokat a klímaváltozásról, valamint a globális felmelegedésről. Ezek mellett készített dokumentumfilmet, kiadott alkalmazást okostelefonokra, valamint megszervezett egy 24 órás rendezvényt természetesen a klímaváltozás jegyében.

 
The Climate Reality Project, és a “24 óra valóság”
A legújabb kezdeményezése a “24 óra valóság” volt, mely a Climte Reality Project keretein belül került megrendezésre szeptember 14.-én. Az eseményen 24 prezentációt mutattak, 24 időzónáról,13 nyelven, egy közös céllal, hogy felnyissák az eddig kétkedők szemét, hogy a klímaváltozás igenis valós probléma, és csak együtt tudjuk megoldani. Al Gore a 24. órában tartott beszédet, melyben kitért a jelenlegi extrém természeti katasztrófákra, és az emberek okozta környezetszennyezésre is. Az esemény rendkívül sikeres volt, ugyanis több mint 8 millióan kisérték figyelemmel az élő streamet a világ minden tájáról.
“ Itt az ideje, hogy az eddigi tagadás helyett, leüljünk és eldöntsük, hogy oldjuk meg a problémát.” – Al Gore, The Colbert Report, 2011

 
Izgatottan várjuk, hogy mi lesz Mr. Gore következő nagy dobása. Biztosak vagyunk benne, hogy addig nem adja fel, amíg egy olyan ember is van, aki szerint nem valóságos probléma a klímaváltozás. Minket már sikerült meggyőznie a tényekkel. És Önt?

Ajánlott tartalom

Jó hír annak, aki napelemes állami támogatásra pályázna idén

A kormány tervei szerint még az idén pályázatot hirdet azoknak, akik korábban háztartási méretű napelemes kiserőművet telepítettek és most szeretnének energiatárolót is feltenni.