2696 kilométer egy liter benzinnel

Magyar rekorddal zárul a 2012-es Eco-marathon Europe verseny, a Kecskeméti Főiskola GAMF csapata 2696 kilométeres eredménye az előkelő második helyre volt elég.

A csapat egyetlen liter benzinnel el tudna jutni Norvégia legészakibb pontjától egészen Milánóig, írja az index.hu. Az örök ellenfél, a Microjoule-La Joliverie csupán 137 kilométerrel többet, 2833 km-t teljesített a Prototípus kategóriában. „Sokan kérdezik tőlünk, vajon mi lesz a jövő üzemanyaga. Az én válaszom mindig az, hogy a mérnökeink, hiszen ők azok, akik majd megtalálják a választ. Ez a verseny nagyon jó lehetőség mindannyiunknak, hogy a jövő legjobb alternatív üzemanyagát keressük” – mondta Bagány Mihály, a Kecskeméti Főiskola felkészítő tanára. A Pécsi Tudományegyetem és a kecskeméti Kandó Kálmán Szakközépiskola csapatai szintén remekeltek a Prototípus kategóriában, előbbi 86 km/kWh eredménnyel zárta a versenyt a középmezőnyben az utolsó napon, míg a középiskolások remek munkájának gyümölcse a 19. helyezést hozta meg a csapatnak, 175 km/kWh teljesítménnyel.

Csorba János kandósok felkészítő tanára elmondta, hogy a diákok saját erőből, rekordidő alatt építették meg a járművüket, ami gond nélkül átment a technikai ellenőrzésen és értékelhető eredményt ért el. Az UrbanConcept kategóriában induló győri Széchenyi István Egyetem második lett a napelemes kategóriában 85 km/kWh-s teljesítménnyel. „Az időjárás nagyon gyorsan változott a verseny alatt, sok szerencse is kellett ahhoz, hogy napsütésben menjünk a pályára. Végül az utolsó versenynapon sikerült is mérhető eredményt elérnünk, aminek nagyon örült a csapat, ráadásul 121,7%-os pozitív energiamérleggel zártuk a versenyt” – mondta Pup Dániel csapatmenedzser. Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kara idén sajnos nem tudott mérhető eredményt produkálni motorhiba miatt.

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.