Ahogyan arra már számíthattunk, a Tesla ismét emelt a Full Self-Driving csomag, azaz az érkező teljesen önvezető rendszerük árán.

3 millióért árulja a Tesla az önvezető rendszert az autókhoz

Ahogyan arra már számíthattunk, a Tesla ismét emelt a Full Self-Driving csomag, azaz az érkező teljesen önvezető rendszerük árán.

A korábban 7000 dollárért is beszerezhető extra árát júliusban emelték 8000-re, mostanra pedig már 10 ezerért (3,1m forint) szerepel a Full Self-Driving az online dizájnstúdióban. A Full Self-Driving csomag lényege már a névből kiderül, hiszen a funkció arra hivatott, hogy teljes önvezetéssel lássa el a Teslákat. Az amerikai gyártó a rendszer szoftverét tekintve még nem tart ott, hogy szabadjára engedhesse az autókat, ám a hónapban komoly előrelépést könyvelhettünk el azzal, hogy elindították a városon belüli önvezetést egy szűkebb tesztelői körben, írta a teslasok.hu. A 10 ezer dollárért árult extra tehát még hiányos, a vásárlással pedig mondhatni előrendeljük a teljes önvezetést az autóba. Borsos ár ez egy olyan funkcióért, ami egyelőre nincs az autókban, ám a Tesla korábban figyelmeztette a vásárlókat, hogy az önvezetésre képes Teslák sokkal többet érnek majd a mostaniaknál, így aki most előfizet, sokkal jobban jár.

Ennek megfelelően érkeznek az áremelések is. A Tesla bizonyára pályázott arra, hogy az olcsóbb árnak köszönhetően többen fizetnek majd elő a Full Self-Drivingra, ezzel valamelyest finanszírozva a fejlesztést. Azt, hogy végül mennyibe kerül majd a csomag akkor, amikor engedélyezik a sofőr nélküli önvezetést, nem tudni, ám arra számíthatunk, hogy jócskán túllő majd az az összeg a mostani árnál.

Ajánlott tartalom

A hibrid autók eladása továbbra is emelkedést mutat

Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma márciusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai Unióban az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA honlapjára csütörtökön fölkerült adatok szerint.