3 óra alatt rakták össze a világ első 3D nyomtatott villáját

A kínai Xian, tartományban épült fel a ZhuoDa vállalat projektje. Az első 3D nyomtatóval készített villáról három dolog mondható el: rekord idő alatt épült, fényűző és időtálló!

Az első 3D nyomtatott villa meglepően hamar, mindössze 3 óra alatt épült fel. Összeállításának technikája leginkább a LEGO-ra emlékeztetett, meglepően egyszerűen, mégis elképesztően hatékonyan “dobták” össze az épületet.

A villa lényegében szállítható és tetszés szerint bárhol összeállítható, hiszen alkotóelemeit előre legyártva, külön-külön szállítják a megrendelő címére, ahol néhány óra alatt kulcsrakész állapotóra varázsolják.

A teljes gyártási folyamat nagyjából 10 napot vesz igénybe, így a rekord sebesség nem csak összeállítás, de elkészítés tekintetében is megállja a helyét. Ehhez mérten persze az ára is meglehetősen borsos, négyzetméterenként 1 millió forintról indul a licit!

A ház nem csak ultrarövid idő alatt készült el, de meghökkentően biztonságos is. A gyártó szerint az erős földrengéseknek is ellenáll, valamint egy újszerű gyártási technológiának köszönhetően, a falakat alkotó alapanyag tűz és vízálló is. Az építőanyagokat ipari hulladékból készítették, melyeket újrahasznosítottak és természetesen mentesítettek minden ártalmas vegyszertől.

forrás: vilaghalo.info

Ajánlott tartalom

Veszélyeztetett madárfajok dalaiból készült album áll az ausztrál slágerlisták élén

Veszélyeztetett ausztráliai madarak hangjaiból összeállított album áll az ország sikerlistáinak élén. Több sztárt is maga mögé utasított, például az Abbát, The Weekndet, Michael Bublét és Mariah Careyt.