3 óra alatt rakták össze a világ első 3D nyomtatott villáját

A kínai Xian, tartományban épült fel a ZhuoDa vállalat projektje. Az első 3D nyomtatóval készített villáról három dolog mondható el: rekord idő alatt épült, fényűző és időtálló!

Az első 3D nyomtatott villa meglepően hamar, mindössze 3 óra alatt épült fel. Összeállításának technikája leginkább a LEGO-ra emlékeztetett, meglepően egyszerűen, mégis elképesztően hatékonyan “dobták” össze az épületet.

A villa lényegében szállítható és tetszés szerint bárhol összeállítható, hiszen alkotóelemeit előre legyártva, külön-külön szállítják a megrendelő címére, ahol néhány óra alatt kulcsrakész állapotóra varázsolják.

A teljes gyártási folyamat nagyjából 10 napot vesz igénybe, így a rekord sebesség nem csak összeállítás, de elkészítés tekintetében is megállja a helyét. Ehhez mérten persze az ára is meglehetősen borsos, négyzetméterenként 1 millió forintról indul a licit!

A ház nem csak ultrarövid idő alatt készült el, de meghökkentően biztonságos is. A gyártó szerint az erős földrengéseknek is ellenáll, valamint egy újszerű gyártási technológiának köszönhetően, a falakat alkotó alapanyag tűz és vízálló is. Az építőanyagokat ipari hulladékból készítették, melyeket újrahasznosítottak és természetesen mentesítettek minden ártalmas vegyszertől.

forrás: vilaghalo.info

Ajánlott tartalom

Ez a világ legzöldebb fesztiválja?

2023-ban június 1. és június 3. között tartották meg a NorthSide Festivalt, amely a világ egyik legfenntarthatóbb kulturális rendezvénye.