Nem kevesebb, mint 30 teljesen elektromos autóval rukkolnának ki, amellyel a zöldautózás élharcosává válna a német konszern.

30 teljesen elektromos autóval jöhet a Volkswagen

Nem kevesebb, mint 30 teljesen elektromos autóval rukkolnának ki, amellyel a zöldautózás élharcosává válna a német konszern.

Matthias Müller a legnagyobb európai autógyártó csoportosulás vezérigazgatója jelentette be a hatalmas befektetéseket, amellyel lényegében túllépnének a lassan két éve kirobbant dízelgate-en. Mint elmondta, reményeik szerint 2025-re a teljesen elektromos hajtású autók 20-25 százalékát adják majd az autógyár eladásainak. Bár pontos összegeket nem említett, de a cég kínálatának átalakítására több milliárd eurós összeget költenek, amellett, hogy költséghatékonysági programokat is bevezetnek a jelenlegi márkáiknál.

Ennek nyomán Müller elmondta, hogy a gyártó jelenleg 26 gyárat üzemeltet, amelyeknek szintén hatékonyabban kell üzemelnie, valamint az adminisztrációs és értékesítési kiadások lefaragása kerül előtérbe – írta a BBC.

Az elektoromos kínálat bővítéséhet szorosan kapcsolódó korábbi hír, hogy a Volkswagen-csoport saját villanyautóakkumulátor-gyárat építene, hogy visszaszorítsák a beszállítóktól való függőségüket. A társaság már tavaly is 67 ezer alternatív hajtású járművet értékesített, a többség hibrid – benzinmotorral is felszerelt – kocsi volt. Ezt, a jelenlegi visszafogott számot akarják 2025-re egymillióra növelni. A csoporthoz jelenleg az Audi, a Bentley, a Bugatti, a Ducati, a Lamborghini, a Man, a Porsche, a Scania, a Seat, a Skoda, a Volkswagen és a Volkswagen haszonjárművek márka tartozik.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

A GTKB Ganz fejleszti buszgyártási képességét

A GTKB Ganz Transelektro Közlekedési Berendezéseket Gyártó Kft. fejleszti buszgyártási képességét, egyebek közt új innovatív vezérlőrendszert hoz létre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz forrás felhasználásával - közölte a társaság az MTI-vel.