38 milliárd forintba került eddig a vörösiszap

Több mint 38 milliárd forintba kerültek a vörösiszap-katasztrófával kapcsolatban felmerült védekezés, helyreállítás és az újjáépítés 2012 március 5-ig összesített költségei – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője.

A legnagyobb tételt – 21,7 milliárd forintot – a külterületek mentesítését koordináló vidékfejlesztési tárca kapta, ebből a kármentesítési feladatokra a Mecsekérc Zrt.-nek 17,3 milliárd forintot utaltak át. A károsultak lakásvásárlására, kárenyhítésére és az új lakóparkok építésére fordított költségek 14,3 milliárd forintot tesznek ki, amelyből az új lakóparkokat építő VeszprémBer Zrt.-nek 6,4 milliárd forintot – azaz a teljes költségét – átutalták. Az elmaradt, kifizetésre váró tételek között szerepel az összesen 806 millió forintot kitevő ügyvédi díjak, jogi szolgáltatások jogcímén 200 millió forint, illetve a gazdálkodó szervezetek 2,1 milliárd forintba kerülő kárenyhítéséből 300 millió forint.

Ajánlott tartalom

Fát ültettek a ferencvárosi labdarúgók a Budakeszi Vadasparkban

Környezetvédelmi akció keretében fa- és cserjeültetésen vettek részt csütörtökön a Ferencváros labdarúgói - Botka Endre, Dibusz Dénes és Varga Barnabás -, a klub utánpótláskorú játékosai, illetve a kezdeményező cég több képviselője a Budakeszi Vadasparkban.