Négy újabb gyanúsítottat hallgattak ki a rendőrök a kolontári iszapkatasztrófával kapcsolatban.

4 újabb gyanúsított az iszapömlés ügyében

Négy újabb gyanúsítottat hallgattak ki a rendőrök a kolontári iszapkatasztrófával kapcsolatban.

Az ügyben jelenleg nyolc gyanúsított van, valamennyien a MAL Zrt. jelenlegi és volt munkavállalói, akik szabadlábon védekeznek. A már korábban meggyanúsított B. Zoltán, dr. D. József, F. Józsefné és Sz. Tibor után az elmúlt napokban még négy személyt hallgattak ki. P. Ferenc halált előidéző gondatlan közveszélyokozással, D. Józsefet halált előidéző gondatlan közveszélyokozással, gondatlanságból elkövetett csak beavatkozással helyreállítható károsodást eredményező környezetkárosítással, gondatlanságból elkövetett természetkárosítással és veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésével, valamint különösen nagy vagyoni hátrányt okozó közveszélyokozással gynaúsítják.

 
Szintén gyanúsítottként hallgatták ki L. Lászlót halált előidéző gondatlan közveszélyokozás vétsége, gondatlanságból elkövetett csak beavatkozással helyreállítható károsodást eredményező környezetkárosítás vétsége, gondatlanságból elkövetett természetkárosítás vétsége és különösen nagy vagyoni hátrányt okozó közveszélyokozás bűntette megalapozott gyanúja, illetve G. Gábor halált előidéző gondatlan közveszélyokozás vétsége, gondatlanságból elkövetett csak beavatkozással helyreállítható károsodást eredményező környezetkárosítás vétsége, gondatlanságból elkövetett természetkárosítás vétsége és különösen nagy vagyoni hátrányt okozó közveszélyokozás bűntette megalapozott gyanúja miatt. A gyanúsítottak panasszal éltek a gyanúsítás ellen. A Nemzeti Nyomozó Iroda – a vörösiszap katasztrófával kapcsolatban – halált előidéző közveszélyokozás vétsége és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást.

Ajánlott tartalom

19 kamionnyi hulladékot szállítottak el a Pilisi Parkerdőből

A Pilisi Parkerdő több mint 1600 köbméter, azaz 19 kamionnak megfelelő mennyiségű hulladékot szállított el a Nagykovácsi, Budapest X. és XVII. kerülete térségében lévő erdőkből a tavaly ősszel elindult Tisztítsuk meg az országot! program keretében - közölte a parkerdő az MTI-vel pénteken.