40 százalékát az állam állhatja a napelemes rendszernek

Palkovics László Innovációs és technológiai miniszter vissza nem térítendő napelemes rendszer támogatásról beszélt.

100.000 Ft-ból napelemes rendszer Európai Uniós támogatással?Kérjen itt ajánlatot. 5 perc alatt személyre szabott ajánlatot kap (x)

Az elmúlt három évben csak egy 90 százalékban hitelt, 10 százalékban önerőt megkövetelő uniós pályázatból lehetett a családi házak energiahatékonysági beruházásait, például napelem felszerelését megfinanszírozni. A napokban azonban fontos bejelentést tett Palkovics László. Az innovációs és technológiai miniszter egy szakkiállításon jelezte: olyan EU-s pályázat jön, mely révén 30-40 százalékos vissza nem térítendő támogatást is nyerhetnek a családi házak tulajdonosai napelemes rendszerek telepítésére.

A tárcavezető a GreenTech – Zöld energia és fenntarthatóság című szakkiállításon és konferencián azt mondta, hogy nemcsak hitellel, hanem vissza nem térítendő támogatással is szeretnék ösztönözni a megújuló energiaforrások használatát. Az elképzelések szerint az energiaszolgáltatókat arra ösztönöznék, hogy a fogyasztóknál hatékonyabb legyen az energiafelhasználás, például okosmérők felszerelésével, ami az energetikai rendszerek átalakításának egyik legnagyobb projektje lesz – jelentette ki a miniszter.

Ajánlott tartalom

Jó hír annak, aki még idén ingyenes napelemekre pályázna

A száz százalékban vissza nem térítendő támogatás nagyrészt az alacsony jövedelmű embereket szeretné segíteni.