Számítógépeink, még készenléti állapotban is rengeteg energiát használnak fel. Sokszor egész nap és egész éjjel futnak, a legtöbbször azért, mert egyszerűen elfelejtjük kikapcsolni őket.

5 energia hatékony letöltés

Számítógépeink, még készenléti állapotban is rengeteg energiát használnak fel. Sokszor egész nap és egész éjjel futnak, a legtöbbször azért, mert egyszerűen elfelejtjük kikapcsolni őket.

Összegyűjtöttünk néhány egyszerű, letölthető programot, amivel sokkal egyszerűbben vagy gyorsabban lehet az előre meghatározott időpontban kikapcsolni vagy sleep mode-ba tenni gépedet.

Power Manager

A Macintosh operációs rendszereire kifejlesztett, és az irodai munkához igazított szoftver, ami a megadott időpontokban lekapcsolja vagy készenlétbe helyezi géped.

Auto Shut Down

Az egyszerű megoldások kedvelőinek biztos elnyeri a tetszését, hiszen automatikusan kikapcsolja a gépet hosszú inaktivitás vagy a kiválasztott idő után.

Auto Power -on and Shut down 2.20

www.wareseeker.com/free-auto-shutdown-genius-2.2.8.108/

Ezzel a programmal nem csak a kikapcsolás szabályozható, hanem a bekapcsolás, az újraindítás, a készenléti és a hibernálás üzemmód is.

Auto Shutdown Genius

Az Auto Shut Down továbbfejlesztett változata, ami a kikapcsoláskor kitörli az ideiglenes fájlokat és kiüríti a lomtárat is.

Tweak Vista

www.tweakvista.com/tweakvistautility/download.aspx

A Windows Vista felhasználóknak kifejlesztett rendszerdiagnosztikai szoftver összetett, de könnyen átlátható és használható megoldás, amivel még az energia- és a szén-dioxid- kibocsátásunkat is beállíthatjuk.

Ajánlott tartalom

Otthoni LED-es dekorvilágítás egyszerűen?

A LED technológia manapság napról napra egyre elterjedtebbnek számít, úgy az ipari felhasználásban, mint a privát otthonokban. Ezen nem is csodálkozhatunk, hiszen egy olyan alacsony fogyasztású, tartós és erőteljes világítási technológiáról beszélünk, amely valóban a zöld jövő alapját jelentheti. A különféle LED izzókat már valószínűleg mindenki ismeri, viszont a LED szalagokat már jóval kevesebben. Nézzük meg tehát, mik is ezek pontosan – és hogyan használhatóak az otthonunkban?

Nincs hozzászólás

  1. Hasznos alkalmazások!