5 környezetbarát kütyü

Íme néhány olyan okos kis találmány, amely bebizonyítja, hogy a modern technika és a környezetvédelem igenis járhatnak kéz a kézben.

1. Panasonic Eco Blu Ray Player
Ez az okos lejátszó egy Smart Eco elnevezésű rendszerrel van ellátva, mely segítségével 4 méterről képes érzékelni az emberi mozgást, és ekkor automatikusan bekapcsol, ezzel rengeteg energiát takarítva meg.

2. Napelemes fényképezőpánt
A Weng Jie által megtervezett pánt teljes hosszán vékony napelemek sorakoznak, amelyek, míg a fotós dolgozik, szorgosan gyűjtik az energiát.

fényképezőpánt

3. Biciklis telefontöltő a Nokiától
A Nokia találmányával feltöltheted a telefonod kerékpározás közben, egy speciális dinamó segítségével. A biciklihez jár egy töltő, dinamó, egy headset és egy headset-tartó, valamint FM rádió és lámpa is van rajta.

nokia

4. Rukus Bluetooth-os hangszóró
Ezekkel a hordozható hangszórókkal bárhol szólhat hangosan az ének. A kütyüt egy napelem működteti, és bármely Bluetooth-os eszközről képes zenét lejátszani. Lítium elemei 6 óra alatt feltöltődnek.

rukus

5. WiFi-s töltő
Az Air Energy Charger egy lenyűgöző kis szerkezet: az általa érzékelt vezeték nélküli internet jeleit képes hasznos energiává alakítani, mely által nem csak telefonokat és kisebb elektromos eszközöket tud feltölteni, hanem saját energiáját is újra fel tudja használni.

wifi

Ajánlott tartalom

Már 7,5 tonnánál jár a használt mobiltelefonokat visszagyűjtő kampány eredménye

A több mint 5 éve futó "Passzold vissza, Tesó!" kampányban mára 1111 gyűjtőpont részvételével, több mint 7,5 tonnányi használaton kívüli mobiltelefon gyűlt össze - közölte a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért szerdán az MTI-vel.