5 mérgező növény, ami gyakori otthon

Nem árt tudni, hogy a növényeknek melyik része mérgező. Mielőtt gyermekünk kúszva-mászva, tépve-rágva felfedezőútra indul a lakásban, tegyük meg a megfelelő lépéseket, hogy ne csak bútoraink, felszereléseink legyenek bababiztosak, növényeink se veszélyeztessék csemetéinket.

Ugyanígy járjunk el, ha háziállat költözik otthonunkba, amely ha csak alkalom adtán is, de szabadon mozoghat a lakásban, hiszen az emberre veszélyes növények nekik is árthatnak. A macskák rendes emésztéséhez például zöld növényre van szükség, így ha nem jutnak ki rendszeresen a szabadba füvet rágcsálni, előszeretettel járnak rá a lakás díszeire. Bár a macskák általában tudják, melyik növény mérgező számukra, néha elvétik a célt és kisebb hasmenésbe vagy hányásba torkollik a kalandjuk. Az alábbiakban egy kis segítséget nyújtunk a választáshoz! Összegyűjtöttünk öt, az otthonainkban leggyakrabban előforduló mérgező szobanövényt. A tejnedvvel rendelkező példányok nedvének pár cseppje külsőleg bőrirritációt, bőrpírt okozhat, míg a mérgező részek elfogyasztása hányást, hasmenést, gyomor- és bélproblémákat eredményezhet. Bánjunk velük óvatosan!

 
A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Alacsony gázkibocsátású marhahús-tanúsítvány borzolja a kedélyeket az Egyesült Államokban

November óta jelentkezhetnek az amerikai marhatenyésztők abba a programba, amely révén tanúsítványt kapnak arról, hogy marháik alacsony gázkibocsátásúak, s így környezetkímélőbbek más szarvasmarháknál, de szakértők szerint ez megtévesztheti a fogyasztókat - írja helyi idő szerint hétfőn megjelent cikkében a Wired.