5 napelemes telefontöltő

A mobiltelefonok életünk olyan szerves részét képezik, hogy ma már szinte lehetetlen elképzelni nélküle a világot. Időnként azonban fel kell őket tölteni, amihez elektromos áramra van szükség. Azaz volt, mostanáig, néhány kreatív fejlesztő ugyanis megalkotta a napelemes töltőket. Az alábbiakban a legjobbak közül ötöt veszünk szemügyre.

1. Voltaic Amp hordozható napelemes mobiltelefon-töltő
A Voltaic Systems kütyüje, az Amp Portable Solar Charger többféle okostelefon töltésére alkalmas, kompatibilis iPhone-nal, Blackberry-vel, HTC-vel, Motorolával. Telefonokon kívül tölt még digitális kamerákat és hordozható GPS eszközöket is. Egy órányi töltéssel három órával hosszabbítjuk meg a beszélgetési időt. A töltőben 3000 mA, újratölthető Universal USB akkumulátor működik, amely borús időben is használható. Mindkét oldalán egy-egy, 2 Wattos napelem található.
Ára: ~ 22 000 Ft.

 
2. Hordozható napelemes mobiltöltő
Ez a hordozható töltő mobiltelefonok és Bluetooth headsetek töltésére alkalmas. A csomagban található egy hálózati átalakító, egy USB töltőkábel és 5 különböző telefoncsatlakozó. Könnyű és kisméretű (93mm x 42mm x 12mm), 1350 mA akkumulátorral üzemel.
Ár: ~ 3000 Ft.

napelemes töltő
3. iCharge Eco
Az iCharge szintén kicsi, könnyű, és bárhova magunkkal vihetjük. Elsősorban iPhone, iPod, PSP és Nintendo DS töltésére alkalmas, de használható sok más elektronikai eszközhöz is. 1350 mA akkumulátort szereltek bele, és sokféle hálózati csatlakozó jár hozzá.
Ár: N.a.

napelemes töltő
4. Solio Solar telefontöltő
A Solio által kifejlesztett „hibrid” töltő belső akkumulátorral rendelkezik, amelynek segítségével napsütés hiányában is működőképes. Szintén sokféle eszközt lehet vele „újraéleszteni”, például iPhone-okat, iPodokat, mobiltelefonokat, CD és MP3 lejátszókat és digitális kamerákat. A napelemek 3 széthajtható lemezen helyezkednek el, méretei: 63,5mm x 33mm x 120mm. 1 évig garancia jár hozzá.
Ár: ~ 7200 – 26 000 Ft.

napelemes töltő
5. Napelemes mobiltelefon-töltő (ASM17)
Ez a típus több gyártó telefonjával is kompatibilis, Nokiával, Sony Ericssonnal, Motorolával, LG-vel, Samsunggal stb. Napenergia átalakítási hatásfoka több mint 15%-os. 1200 mA belső akkumulátorának nagyjából 80 perc alatt tölt fel egy telefont.
Ár: N.a.

napelemes töltő

Ajánlott tartalom

Már 7,5 tonnánál jár a használt mobiltelefonokat visszagyűjtő kampány eredménye

A több mint 5 éve futó "Passzold vissza, Tesó!" kampányban mára 1111 gyűjtőpont részvételével, több mint 7,5 tonnányi használaton kívüli mobiltelefon gyűlt össze - közölte a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért szerdán az MTI-vel.

Nincs hozzászólás

 1. Sziasztok,
  A második verzió egyszerűsége és ára felkeltette az érdeklődésemet.
  Hol lehet beszerezni?
  Köszi,
  Gergő

 2. Kedves Gergő!

  Sajnos nincs közvetlen kontektunk a forgalmazóval. Külföldö, de akár hazai online webshopokban esetleg szerencsével jársz.
  BUÉK!

  László