50 fok tőlünk 2600 km-re

Hőhullám kíséretében köszöntött be a muzulmán böjti hónap, a ramadán Irakban: az 50 fok feletti hőmérsékletre tekintettel a Bagdadban és az ország déli részén dolgozó közszolgák rendkívüli szabadnapot kaptak hétfőn.

A rendkívüli meleg miatt az Irak középső részén fekvő Dijála kormányzóságban sem kellett munkába menniük az állami alkalmazottaknak. A közel-keleti országot már egy hete hőhullám sújtja, keddre és szerdára még magasabbra kúszhat a hőmérő higanyszála. Némi lehűlésre leghamarabb szerdától lehet számítani Irakban. A rendkívüli meleggel az állami áramszolgáltató sem tud lépést tartani, a rendszer újra és újra összeomlik, a hűtők és a légkondicionáló berendezések ezért sokszor csak saját használatú generátorral tudnak működni. Irak déli részén a tavalyi áramkimaradások miatt erőszakba torkolló tüntetések törtek ki.

 

Csatlakozott már Facebook oldalunkhoz? Rajta!

Ajánlott tartalom

Súlyos környezeti pusztítást okozhatnak a tengeri hajózásra alkalmatlan orosz tartályhajók

Súlyos környezetpusztítást idézhet elő Oroszország azzal, hogy a tengeri hajózást szabályozó előírásoknak nem megfelelő olajtankereket használ a Balti-tengeren - figyelmeztetett Tobias Billström svéd külügyminiszter a The Guardian című brit napilapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.