700 kilométeres hatótávval tervez a jövőben a BMW

A BMW-nél újból megerősítették a célt, miszerint 25 villanyosított modellt dobnának piacra 2025-re. A múlt évben a bajor márka 100 000 konnektorról is tölthető autót adott el, idén pedig jó utón haladnak a 140 000-es cél irányába.

Mindezzel együtt 2019 végére már több mint félmillió plug-in BMW járja majd az utakat. Harald Krüger, a BMW tanács elnöke elmondta, hogy a következő generációs elektromos autóik már akár 700 kilométeres hatótávra is képesek lesznek. Szerinte ezzel a számmal már teljesen meg tudnak felelni a mindennapok igényeinek. Krüger a később érkező i4-ről is beszélt, amelyet már legelőször is 600 kilométeres hatótávval mutattak be. A négyajtós elektromos sportautót az i Vision Dynamics tanulmány alapján fejlesztik ki. Ezzel párhuzamosan egy másik modellen, a BMW iNEXT-en is dolgoznak a németek. Utóbbi első koncepcióját jövőre mutatják majd be, de a gyártást csak 2021-ben tervezik beindítani, írta a zoldautok.hu.

 

Ajánlott tartalom

Nagy vállalást tett a Volkswagen: előre az elektromosságba

Az évtized végére 50 százalékra emelik az elektromos meghajtású járművek arányát az eladott új gyártmányok között a Volkswagen csoportnál (VW) a német társaság kedden bemutatott stratégiája szerint.