76,5 milliárd forintnyi rezsivel tartozunk

A Magyar Energetikai Hivatal (MEH) a tavaly novemberi adatai szerint, a magyar fogyasztók összesen 76,5 milliárd forinttal tartoznak 60 napon túl az áram-, a gáz- és a távhőszolgáltatóknak.

Az áramszolgáltatóknak körülbelül 292 ezer fogyasztó tartozik összesen 25,3 milliárd forinttal. A földgáz árával mintegy 329 ezren maradtak 60 napon túl adósok, összesen 36 milliárd forinttal. A távhőszolgáltatás esetében körülbelül 95 ezer fogyasztónak összesen 15,2 milliárd forint számlatartozása van. A 60 napon túl tartozó lakossági fogyasztók a minisztérium legutóbbi közlése szerint augusztusban még csak 55,6 milliárd forinttal voltak adósok. Akkor az áramszolgáltatóknak 267 ezren összesen 17,5 milliárddal tartoztak, a földgáznál 325 ezren 19 milliárddal, a távhő árával pedig 74 ezren szintén 19 milliárddal maradtak adósok. Arról a hivatalnak nincsenek adatai, hogy hányan vannak, akik több közüzemi szolgáltatás díjával is tartoznak, a hátralékos fogyasztók számában átfedések lehetnek.

Ajánlott tartalom

Hogyan teheted te is energiahatékonyabbá az otthonod?

Két nagyon erős érv is áll az energiahatékony otthon mellett. Az egyik a környezetvédelem, a másik a költséghatékonyság. Az energiapazarlás nem csak bolygónkat károsítja, de a saját pénztárcánkat sem kíméli. Így akár egy városi lakásban, akár családi házban élünk, akár most építjük ki a gépészetünket, akár egy kész helyzet előtt állva mérjük fel a lehetőségeinket, mindenképpen érdemes tennünk a hatékony energiafelhasználásért.

Egy hozzászólás

  1. Én ugyan nem! Egyébként pedig szíveskedjenek egy hitelesebb adatot közölni legalább az alábbi megbontásban:
    Lakosság+fogyasztók tényleges tartozásai! Plusz azon tartozások összege amely a szolgáltatók slendriánsága miatt követtek el csalók és bűnözők nagyban. (lásd hír TV. felderített esete!) Utóbbi tétel nagyon de nagyon érdekelne, ugyanis az egyéni fogyasztókkal keménykednek bitangul, a nagyokkal meg bőszen megy a fusi és kívülállóknak kell felderíteni azt, mert különben még most is menne a buli. Meg a sopánkodás is, hogy mennyivel tartozik, a lakosság!!