800 pacsirta egy terepjáróban

Mintegy nyolcszáz pacsirta tetemére bukkantak a rendőrök a kiszombori határátkelőhelyen tegnap délután egy belépésre jelentkező terepjáróban – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Tuczakov Szilvána tájékoztatása szerint az egyenruhások az olasz rendszámú jármű átvizsgálása során két dobozban, összesen 779 pacsirtatetemet találtak. Ebből 270-et fagyasztva, a többit a dobozokban ömlesztve szállították. A madarak Magyarországon védett állatok, eszmei értékük darabonként 10 ezer forint, így a szállítmány értéke összességében meghaladja a 7 millió forintot. A terepjáró olasz sofőrjét és utasát – akik egyébként vadászok – a rendőrség gyanúsítottként hallgatta ki, velük szemben természetkárosítás bűncselekmény gyanújával indult büntetőeljárás – tette hozzá az őrnagy.

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.

Nincs hozzászólás

  1. “– akik egyébként vadászok -”

    az ilyen közbeszúrt félmondatok mind mind a vadászok rossz hírnevét keltik, és sajnos ezért ítéli el a vadászatot a közvélemény nagy része.
    pedig az ilyen pacsirta csempészek nem vadászok, hanem puskás emberek, a vadásztársadalom ugyanúgy elítéli őket, sőt még jobban, mint az “átlag olvasó”

  2. Green Lantern

    Nem kéne szerencsétlen állatokat MEGÖLNI szórakozásból, vagy “vad és erdőgazdálkodás” címén! A vadász is csak egy puskás ember. Nem hiszem hogy a létfenntartás miatt lövik ki az állatokat, mert nincs mit enni. Ha így nézzük, még az orvvadászokat is jobban megértem, mint a HOBBY vadászokat! Abszolút nincs szükség a fegyveres beavatkozásra!!! A Természet elvégez minden “munkát” hogy az egyensúlyt megtartsa…a szánalmas vadgazdálkodás az ami felborítja!!!
    Miért nem vadásztok puszta kézzel a szavannán?
    Oda kellene küldeni “vadászni” minden kedves “csúcsragadozót” és megtudná mind, ki a vadász és mi a természet rendje!

  3. Green,

    remek megnyilvánulás az igazi “sötétzöld” oldalról… 🙂 látszik az rendkívüli tájékozottságod a vadászatot és természetvédelmet illetően 🙂
    a vadászat aktív természetvédelem. szükség van beavatkozásra, a természet az emberiségnek köszönhetően már rég nincs azon a szinten, hogy egyensúlyban tartsa magát. és nem, nem azért mert nekünk létfenntartás, vagy mert hobbi. élőhelyeket pusztítanak el azért, hogy legyen pl. termőföld, hogy neked legyen hol megtermelni a müzlidbe való kukoricát meg a sörödhöz való komlót. ez csak egy ok, ami miatt nagyságrendekkel több állat pusztul el, mint a vadászat miatt.
    természet szabályozza ? elárulom, hátha még nem hallottál róla: Magyarországon nincs csúcsragadozó, ami szabályozná a rendszert. és nem, nem a vadászat miatt nincs farkas/medve, hanem szintén az élőhelyek beszűkülése/elvesztése miatt. és mi a véleményed arról, hogy például egy szabályozás nélküli vaddisznóállomány milyen hatással lenen a környezetére ? hány védett növény és állatfaj pusztulna el ennek hatásaként ?
    nebambit csak addig láss, hogy a gonosz vadász megöli a szegény bambit
    bár sajnos ez a helyzet, a magyar “sötézöld” mozgalmak természetvédelmi tevékenysége kimerül abban, hogy telepítsük újra a hódot meg gyűjtsünk hiúz gps nyomkövetőre, mert ezek azok, amiket két barátokközt rész között levetítve a tv néző városi természetvédő rögtön felkapja a fejét és küldi az adó 1%-át… az országunk egyik jelképének számító túzok fajmentő programja pedig marad a soproni egyetem Vadgazdálkodási Intézetére…
    másik oldalról, hányszor vittél saját szabadidőben, saját pénzből, saját fáradtságon, télen, zsákot a hátadon cipelve eledelt az erdőbe, csak azért, hogy legyen mit enniük az állatoknak hóban-fagyban ? mert a “gonosz vadászok” ezt is megteszik, szemben a természetvédőkkel
    és tényleg utolsó gondolat… akkor enyi erővel, miért halászunk ? a vizekben is elvégezné a természet a “munkát”…
    ahogy Széchenyi Zsigmond mondaná: “a vadászat vadűzés és erdőzúgás, de több erdőzúgás…”

    ui: és ha esetleg még olvasnád és reagálnál is, akkor a válaszodból ne hagyd ki légy szíves a vadászat ellen szóló tényeket, bizonyítékaid. tényleg kíváncsi vagyok rájuk, az előítéletes személyeskedéseden kívül is,.

  4. Green Lantern

    Nem igazán vagyok sötétzöld…magam is elítélem a “zöldbéke” és társait…sokat küzdök velük, lévén, hogy a hatósági oldalon ülök…!!!
    …és igen vittem már a hátamon kukoricás zsákot és sótömböt télen az erdőbe…
    sőt saját pénzemen mentettem állatot is. Mitöbb nem egyszer rágták le a szarvasok az összes tujánkat, és harapták ki a kukorica hegyét, a vaddisznók sem kímélték a termést vagy a kerítést…de csinálják ez az ő életterük is (ahová általában mi tolakodunk be és sajátítjuk ki)…nem szándékosan csinálják…mint az EMBER…az állatok NEM GONOSZAK és NEM ÉRDEKBŐL cselekszenek, csak a természet törvényeit követik.
    A vadászat is egy ördögi kör…olyan mint a gyógyszer…szeded az a-t – b bajra, majd a b mellékhatásra szeded a c-t és annak mellékhatására a d-t ebben a sorban vagy te a gyógyszerész (vadász), aki azt mondja a gyógyszer kell az EMBERNEK mert az JÓ és nélküle elpusztul! Most cáfold meg, hogy a vadgazdálkodás nem erről szól…elszaporodik egyik faj…megjelenik rá egy másik…az ember beleavatkozik és csodálkozik, hogy a másik kipusztul vagy egy harmadik elszaporodik…és kezdődik a kör megint…!
    Valójában a legrosszabb, hogy egy ártatlan élőlény issza meg a levét és aki azt megölte, az foghatja bármire, hogy miért volt…számomra a legrosszabb…hogy ezt élvezetből csinálják! Mert aki nem képes megölni egy állatot, az nem is lesz vadász!
    Nem vitatkozom gazdasági érvekről, miért kell a vadászat…fölösleges, neked az a dolgod, azt az álláspontot képviseled, hogy kell.
    Én az állatokat jobban szeretem, mint az embereket és jobban is tisztelem őket, részemről ennyi!