88 ezer eltűnt Japánban

A Kyodo hírügynökség legfrissebb jelentése szerint Japánban 88 ezren tűntek el a földrengés és a cunami következtében. A Kyodo a hivatalos japán hírügynökség.

Evakuálják az oregoni tengerpartot is
Nagy a forgalom a 101-es főúton az Egyesült Államokban. Ez a parthoz legközelebbi autópálya Oregonban, ahol a part menti, alacsonyabban fekvő települések lakói menekülnek a cunami elől.

Balin egyelőre nem aggódnak a cunami miatt
É.M. a következőket írta Baliról:
Az itteni emberek nem aggódnak. Hallottak a földrengésről Japánban, a televízión keresztül figyelmeztették őket a lehetséges cunamira is. Mindig így járnak el, ha előre látható a földrengés vagy cunami, az már egy másik kérdés, hogy ki mennyire veszi komolyan… Éppen a faggatózásom közben hívta fel rá a figyelmemet a recepciós, hogy tegnap éjszaka itt Balin is volt egy kisebb földrengés, amit mi észre sem vettünk alvás közben.

Nyolcvan dokkmunkást szállító hajót keresnek
A japán parti őrség egy hajót keres, ami 80 dokkmunkást szállított, és amit a cunami sodort el az ország északkeleti partjainál. A jelentésből nem derül ki, hogy ez ugyanaz a hajó-e, amiről a Reuters számolt be korábban. A délelőtti hírek szerint egy száz utast szállító hajónak veszett nyoma.

Ajánlott tartalom

Közzétette 24 magyarországi település frissített klímacsíkját a Hungaromet Zrt.

Frissítette a magyarországi és 24 magyar település "klímacsíkját" - amelyen minden csík egy év átlaghőmérsékletét, illetve annak az 1971-2000-es referenciaidőszaktól való eltérését jelöli - a HungaroMet Zrt. pénteken.