900 ezret ér a Porsche-bringa

A Porsche új kerékpársorozatot dobott piacra a 2011-es nyári idényre. A német autógyártóhoz nem az egyetlen, amelyik saját brend alatt készít bicikliket, sőt az utóbbi időben ez már-már kötelező melléküzemág lett a nagyobb márkáknál.

A recept az, hogy a jó név mellé tálalnak valamilyen hangzatos dizájnelemet, a tartozékokat pedig összedobják az ismertebb gyártók termékeiből, és rátesznek egy komoly presztízst sugalló árcédulát írja a kerekagy.blog.hu. A Porsche legújabb termékei ki is akasztottak több szakírót. Az „S” jelű bicikli, amit alumíniumvázzal és hajtásszíjjal harangoztak be, 4750 dolláros (nagyjából 900 ezer forint) áron került a boltokba. A TFLcar.com szerint a hasonló felszereltségű gépekből rengeteg található a piacon, és maximum 1500 dollárba (nagyjából 300 ezer forint) kerülnek, ezek szerint a különbözet, 3250 dollár (nagyjából 600 ezer forint) lényegében a Porsche Bike név megfizetésére megy. Valószínűleg ennél is többet kell fizetni a logóért a Porsche Bike RS megvásárlásakor. A szénszálas vázra 20 sebességes Shimano XTR váltót és hidraulikus Magura tárcsaféket építettek, ami szintén elgondolkodtató. Az autók tervezéséra csillagászati összegeket fordító Porschétól annyi tellett csak, hogy ugyanazokat a szerelvényeket használja, mint például a GT vagy más kerékpárgyártó. Különösen, mert ezért a típusért nem kevesebbet, mint 8500 dollárt (nagyjából 1,6 millió forint) kérnek.

porsche bicaj

Ajánlott tartalom

Karcsúsít a JYSK: évi több tonna alumíniumot és több mint 40 konténert spórolnak meg

Változás jön a JYSK bizonyos termékeinél: a dán vállalatnál a paplanokat ezentúl máshogyan csomagolják, ezzel annyit helyet spórolnak meg, hogy évente több mint 40 konténerrel kevesebbet használnak majd. A kerti székekről pedig eltűnik egy alumínium díszítő elem, amivel évente 22 tonnával csökken a felhasznált alumínium mennyisége.