Az Alpine F1-es istálló a legkörnyezetbarátabb csapat a mezőnyben

Az Alpine F1 Team a Haas, a Mercedes, a McLaren, az Aston Martin és a Sauber köréhez csatlakozott.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

Az Alpine F1 Team háromcsillagos környezetvédelmi akkreditációt kapott – számol be a Formula-1 hivatalos oldala. Ez az FIA legmagasabb szintű környezetvédelmi elismerése, az akkreditációval a csapat csatlakozott a Haas, a Mercedes, a McLaren, az Aston Martin és a Sauber köréhez. Az FIA környezetvédelmi akkreditációs programja 2011-ben indult, és célja, hogy világszerte segítse a motorsportban és a mobilitásban érdekelt feleket környezeti teljesítményük mérésében és javításában. Az Alpine teljesítményét az FIA tavaly decemberben egy hivatalos audit keretében vizsgálta. Ahhoz, hogy az Alpine feljebb lépjen a besorolásban, az Egyesült Királyságban, enstone-i központjában 100 százalékban megújuló energiával kellett működnie, a lámpák 80 százalékát pedig LED-ekre cserélték, ezzel takarítva meg energiát. A versenynaptáron kívüli felesleges utazásokat is minimalizálniuk kellett, emellett optimalizálták a logisztikát a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése érdekében.

„Ez nagy előrelépés a környezetvédelmi ütemtervünkben. Most azon dolgozunk, hogy Enstone számára megszerezzük az ISO 14001-es akkreditációt, amely az Alpine fenntarthatósági stratégiájának keretébe illeszkedik” – mondta Otmar Szafnauer, az Alpine csapatfőnöke. Mint hozzátette, jó úton haladnak a dekarbonizációban, és alig várják, hogy a közeljövőben további pozitív mérföldkövekről számolhassanak be.

„Szeretnék gratulálni az Alpine F1 Team az FIA legmagasabb, háromcsillagos környezetvédelmi akkreditációs szintjének eléréséhez. A versenyzőktől, mérnököktől, szerelőktől, munkatársaktól, menedzserektől, befektetőktől és a csapat összes tagjától kezdve minden szinten elkötelezettségre van szükség ahhoz, hogy ezt a státuszt elérjék” – nyilatkozta Felipe Calderon, az FIA Környezetvédelmi és Fenntarthatósági Bizottságának elnöke. Calderon kiemelte, a fenntarthatósági szempontok idővel egyre nagyobb jelentőségűvé válnak. Mint elmondta, továbbra is ki kell használni a rendelkezésre álló platformot, hogy vezető és úttörő szerepet töltsön be az F1 a mindennapjai tevékenységek és technológiák terén.

Ajánlott tartalom

Több hibrid autót helyeztek forgalomba Németországban, mint tavaly ilyenkor

Közel ötödével nőtt áprilisban az újonnan forgalomba helyezett autók száma Németországban az egy évvel korábbihoz képest. Ezen belül az akkumulátoros elektromos autók forgalomba helyezése nem növekedett, a dízeleké viszont meghaladta az átlagot a gépjárműnyilvántartó hivatal, a Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) hétfői jelentése alapján. A járműkategóriák között továbbra is a SUV-kivitel részaránya a legmagasabb.