Két és félmilliárdos fejlesztést hajtott végre a Solaris EPC Kft. Mátészalkán

Uniós pályázat segítségével több mint 2,5 milliárd forint értékű energiahatékonysági fejlesztést hajtott végre a napelemes kiserőművek fejlesztésével, kivitelezésével és karbantartásával foglalkozó Solaris EPC Kft. Mátészalkán – közölte a cég az MTI-vel.

Közleményük szerint a beruházás fő célja az elektromos járművekhez használható moduláris felépítésű töltőrendszerek gyártásának megalapozása volt. A diverzifikált, elsősorban napelemes töltéssel ellátott akkumulátoros tároló és energia disztribúciós rendszer képes többek között az elektromos autók gyorstöltőinek kiszolgálására – írták. A projektben ingatlanberuházást, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazását, illetve információs technológiai fejlesztést, hardver és szoftver beszerzést is megvalósított a vállalkozás.

A fejlesztési programhoz a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatán 1 milliárd 251 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatást nyertek el. A nyilvános cégadatok szerint a 2022-ben ötven munkavállalót foglalkoztató kft. tavaly 7,18 milliárd, 2021-ben 7,27 milliárd forint nettó árbevételt realizált, adózott eredménye az elmúlt két évben 1,89 milliárd, illetve 2,16 milliárd forint volt.

Ajánlott tartalom

Jó hír annak, aki egyszerűen telepíthető napelemes rendszert keresett

A kínai Sunman új, keret és üveg nélküli erkélynapelemet dobott piacra.