Jobban megismerhetik az erdőket a természetkedvelők Várgesztesen

Keltike Ház néven ökoturisztikai központot hoztak létre önkormányzati beruházásban Várgesztesen – közölte a Komárom-Esztergom vármegyei település polgármestere az MTI-vel.

Rising Károlyné (független) elmondta, a csaknem 150 millió forint uniós támogatás segítségével kialakított létesítmény a természetkedvelők, túrázók és az erdővel összefüggő ismeretekre vágyók számára ad információkat a Vértesről, annak természeti adottságairól. A község központjában fekvő, két részből álló házban kiállító- és rendezvényteret, valamint családbarát pihenő- és kiszolgálóhelyiségeket hoztak létre. A ház külső részén bakancsmosót, vízvételi lehetőséget, továbbá fedett pihenőhelyet alakított ki az önkormányzat. A Keltike Ház a hétfőket leszámítva az év minden napján elérhető a vendégek számára.

Ajánlott tartalom

HUMDA: több mint 60 ezer fenntarthatósági kihívást teljesítettek

Óriási sikert hozott a Zöld Életre Valók néven indított fenntarthatósági kampány, amelyet Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. indított a zöldátállás és a klímasemlegesség elérése érdekében. Összesen csaknem 20 ezer játékos vett részt a játékban, 62 ezer kihívást teljesítettek és több mint 30 ezer kvízt töltöttek ki a résztvevők - közölte az ügynökség pénteken az MTI-vel.