Forrás: mvm.hu

Az MVM 309 milliárd forint összegű osztalékelőleget fizet

Az MVM Energetika Zrt. 309 milliárd forint osztalékelőleget fizet – olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn közzétett kibocsátói tájékoztatásban.

A kifizetést a közlemény szerint csütörtökig teljesítik. A döntést az MVM-csoport stabil pozíciójával és jó eredményeivel magyarázták, hozzátéve, hogy a társaság a szeptemberben közölt beszámolója alapján az idei első fél évben 209 milliárd forint adózott eredményt ért el. A kedvező adatok elsősorban a külföldi versenypiaci szegmens eredményének köszönhetők – írták. Az MVM Zrt. részvényeit teljes egészében a magyar állam birtokolja. A tulajdonosi jogokat és kötelezettségeket az Energiaügyi Minisztérium (EM) gyakorolja 2022. december 1-jétől. A cég tavaly 72,7 milliárd forint adózott eredménnyel, egy évvel korábban 1,1 milliárd forint veszteséggel zárt. Árbevételét közben 2774 milliárd forintról 7648 milliárdra növelte.

Ajánlott tartalom

Az akkumulátoripar fejlesztési lehetőségeiről egyeztettek

"A Nemzetgazdasági Minisztériumban került sor egyeztetésre a győri Széchenyi István Egyetem, a kínai elektromos járműipar úttörőjének számító NIO európai vállalata és a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. között, amelyen együttműködési szándéknyilatkozat aláírásáról egyeztek meg a felek" - jelentette be szerdán a minisztérium.