Jégbe formázták Berlusconit a klímacsúcs alkalmából

Silvio Berlusconi jégből formált szobrát leplezték le környezetvédők csütörtökön a római Forum Romanumon, a szobor épp a koppenhágai nemzetközi klímacsúcs kezdetére, vagyis hétfőre olvad el.

A nagy leleplezésen a Greenpeace “pozitívnak” minősítette, hogy az olasz kormányfő úgy döntött, elutazik a dán fővárosba. A miniszterelnök energiapolitikája – amely a környezetvédők szerint túlságosan is a fosszilis hordozókon alapul – viszont negatív értékelést kapott.
A Greenpeace csütörtökön kiadott közleményében szintén bírálta az olasz kormány terveit a nukleáris energiához való visszatéréshez, amelyre két évtizedes moratórium után kerül sor.
A szervezet szerint klímavédelmi ügyekben Berlusconi álláspontját az “olvadás” veszélye fenyegeti.

Ajánlott tartalom

Számos akadályt kell leküzdeni ahhoz, hogy az EU 2050-re klímasemlegessé váljon

Számos akadályt kell leküzdeni ahhoz, hogy az Európai Unió 2050-re klímasemlegességet érjen el, a gépjárművek teljes kibocsátásmentessége irányában kitűzött cél dicséretes, de az uniónak biztosítania kell, hogy ez ne kerüljön túl sokba polgárainak, és ne menjen ipari szuverenitásának rovására - hívta fel a figyelmet hétfőn közzétett jelentésében az Európai Számvevőszék.