Az elektromos autók iránt is van kereslet Horvátországban

Horvátországban az első öt hónapban 30 569 új személygépkocsit adtak el, 14,9 százalékkal többet, mint egy évvel korábban – közölte a horvát belügyminisztérium a Promocija Plus intézet adataira hivatkozva szerdán.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

Májusban 8281 új autót értékesítettek, 16,6 százalékkal többet, mint tavaly májusban. Az adatok szerint a Skoda márka a piacvezető 13,7 százalékos részesedésével, ebből 4207-et adtak el az első öt hónapban. Ezt követi a Volkswagen 10,8 és a Renault 8,1 százalékkal. Az előbbi márkából 3310-et, utóbbiból 2502-öt értékesítettek. Kétezer darab körül értékesített a Suzuki és a Toyota márka is. Az eladott gépjárművek 49 százaléka benzines, 28,6 százaléka hibrid, 18,5 százaléka dízel, az elektromos autók iránti kereslet elenyésző.

Ajánlott tartalom

A Mol elindította a termelést a régió legnagyobb kapacitású zöldhidrogén-üzemében

A Mol százhalombattai finomítójában megkezdte a termelést Kelet-Közép-Európa eddigi legnagyobb, 10 megawatt kapacitású zöldhidrogén-üzeme, a létesítmény évente 1600 tonna tiszta, karbonsemleges zöld hidrogént állít itt elő, amelyet az üzemanyaggyártás során használnak fel - tájékoztatta a vállalat szerdán az MTI-t.