Közzétette 24 magyarországi település frissített klímacsíkját a Hungaromet Zrt.

Frissítette a magyarországi és 24 magyar település “klímacsíkját” – amelyen minden csík egy év átlaghőmérsékletét, illetve annak az 1971-2000-es referenciaidőszaktól való eltérését jelöli – a HungaroMet Zrt. pénteken.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

A szervezet honlapján azt írták, június 21-én van a #ShowYourStripes day, azaz a “klímacsíkos” nap. Ed Hawkins, a Readingi Egyetem éghajlatkutatója 2018-ban készített először “csíkos” ábrát, hogy a nagyközönség számára is könnyen értelmezhetővé tegye a Földön megfigyelhető hőmérsékletváltozást. Az elmúlt évtizedek drámai felmelegedését jól szemlélteti a csíkok pirosba tolódása – jegyezték meg.

Hozzátették: e napra időzítve aktualizálták a 2023-as adatokkal a magyarországi méréseken alapuló klímacsíkokat, amelyek a www.met.hu oldalon megtekinthetők, illetve letölthetők.

Ajánlott tartalom

Az EU megsegítené a szélsőséges időjárás miatt kárt szenvedett gazdákat több tagállamban

Az Európai Bizottság több mint 119 millió euró pénzügyi hozzájárulást javasolt hétfőn Bulgária, Németország, Észtország, Olaszország és Románia mezőgazdaságai számára, amelyek súlyosan megérezték az idén tavasszal és nyáron a szélsőséges időjárási jelenségeket.