Budapesten tartja csúcstalálkozóját a legnagyobb európai munkaadói szövetség

Az Európai Munkaadói Szövetség, a BusinessEurope Budapesten tartja az Elnökök Tanácsa (Council of Presidents) ülését június 27-28-án – tájékoztatta a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) hétfőn az MTI-t.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

Az MGYOSZ szervezésében és vendéglátásában a találkozón csaknem félszáz európai munkaadói szervezet vezetője lesz jelen, Európa legnagyobb és kiemelten befolyásos gazdasági szereplői, jellemzően a kontinens legfontosabb vállalatainak vezetői. A BusinessEurope tagjai nemzeti munkaadói szövetségek, a szervezet az Európai Unióban működő vállalatok érdekeit képviseli, az uniós alapszerződésben lefektetett jogai alapján európai szociális partnerként tárgyal az Európai Bizottsággal a gazdaságot, illetve a vállalatokat érintő témákban. A BusinessEurope feladatai közé tartozik az uniós jogalkotási mechanizmus véleményezése és támogatása.

Az MGYOSZ Magyarország uniós csatlakozása óta vesz részt a BusinessEurope munkájában a szervezet magyar tagjaként. A szövetség felidézte: Magyarország július elsején veszi át az Európai Unió Tanácsának elnökségét. Ahogy a 2011-es magyar elnökség idején, úgy a mostani elnökségi időszak alatt is sok hivatalos és nem hivatalos találkozónak ad majd otthon Magyarország, mert a soros elnökség idején több uniós szervezet is Budapestre hozza kihelyezett gyűléseit és eseményeit. A rendezvények sorában az egyik első a BusinessEurope Elnökök Tanácsa ülése. Az Elnökök Tanácsa minden ilyen alkalommal, így most is elfogad majd egy, az európai gazdaság helyzetét értékelő és a gazdasági szereplők javaslatait összegző nyilatkozatot – jelezte a szövetség. Az MGYOSZ tájékoztatása szerint a magyar elnökség, és ezáltal a BusinessEurope ülése kiemelten fontos, mert röviddel a júniusi európai választásokat követően rendezik meg. A magyar elnökség alatt meghozandó döntéseknek – amelyeket a BusinessEurope és az MGYOSZ is fontos javaslatokkal támogat – jelentős hosszú távú hatásai lesznek.

Európa válaszai az utóbbi hónapok tovább élesedő világpolitikai és -kereskedelmi feszültségeire meghatározzák Európa középtávú szerepét a világgazdaságban – hangsúlyozta közleményében az MGYOSZ.

Ajánlott tartalom

Az EU megsegítené a szélsőséges időjárás miatt kárt szenvedett gazdákat több tagállamban

Az Európai Bizottság több mint 119 millió euró pénzügyi hozzájárulást javasolt hétfőn Bulgária, Németország, Észtország, Olaszország és Románia mezőgazdaságai számára, amelyek súlyosan megérezték az idén tavasszal és nyáron a szélsőséges időjárási jelenségeket.