Néhány éves megtérülést ígér a napelemes cég

Az Ankara Solar Energy a PV Floor napelemes padlórendszerét új piacokra vezette be, amely lakossági és kereskedelmi célokra is használható, és energiatároló rendszerekkel integrálható.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

Az Ankara Solar Energy török modulgyártó a közelmúltban újabb piacokra vezette be a PV Floor nevű napelemes termékcsaládot, amely csúszásgátló üvegpadlóként is használható – számol be a PV Magazine. A terméket lakossági projektek és kereskedelmi alkalmazások, például bevásárlóközpontok, felhajtók, parkolók, teraszok és gyalogos zónák számára tervezték. A PV Floor márka 2022-ben indult el Törökországban és Görögországban, most pedig az európai és az amerikai piacok következnek. „Egy 1 kW-os rendszer megtérülése Spanyolországban vagy Görögországban jellemzően 4-5 év” – nyilatkozta az Ankara Solar szóvivője. Mint hozzátette, a fotovoltaikus padlórendszerhez állítható talapzatra van szükség, ezt a termékekkel együtt biztosítják. Acél- vagy alumíniumszerkezet nem kell a rendszerhez, a PV Floor talapzat elemei 1000 kg központi teherbírású polipropilénből készülnek, a tartó talapzatok állítási tartománya 50 mm-től 260 mm-ig terjed. Alapjuk átmérője 200 mm, csúcsátmérőjük 120 mm. A PV Floor paneljei, a PVF-08-30W és a PVF-08-120W, 8 év garanciával és 10 év lineáris teljesítménygaranciával, szabványos IP65 csatlakozódobozokkal, és -40 C-tól 85 C-ig terjedő üzemi hőmérséklettel bírnak. A hátlap mindkettőnél azonos típusú, fehér, fekete vagy átlátszó, mindkét modell maximális rendszerfeszültsége 1000 V.

A PVF-08-30W egy 30 W-os modul 17%-os hatásfokkal, 6,49 V-os nyitóáramú feszültséggel és 5,54 A rövidzárlati áramerősséggel, amely nyolc monokristályos cellából épül fel. Az elülső üveg 10 mm-es csúszásgátló padlóüveg, a keret nélküli panel mérete 450 mm x 450 mm x 10,5 mm, súlya 5,2 kg.
A PVF-32-120W egy 120 W-os panel, amelynek hatásfoka 17,84 %, és harminckét monokristályos cellából áll. Nyitófeszültsége 26,19 V, rövidzárlati áramerőssége 5,62 A. Az elülső üveg 8 mm-es csúszásgátló padlóüveg, a panel mérete 820 mm x 820 mm x 10,5 mm, súlya pedig 15 kg.

„Ezenkívül a hálózatra kötött rendszerekhez mikroinverterekre vagy hálózaton lévő inverterekre, a tárolórendszerekhez pedig hálózaton kívüli vagy hibrid inverterekre és tárolórendszerekre van szükség” – mondta a szóvivő, kiemelve, hogy a termékek integrálhatók energiatároló szolgáltatókkal, például a Zendure, az Anker és az Ecoflow cégekkel. „A mennyiségi megrendelések átfutási ideje a rendelés mennyiségétől függően jellemzően 3 és 6 hét között mozog” – nyilatkozta. Az Ankara Solar Energy 2013 óta gyárt kristályos szilícium napelemeket, éves termelési kapacitása 750 MW, és immár 40 országba exportál.

Ajánlott tartalom

Otthonfelújítási Program – Mik azok a kulcstermékek és miért fontosak?

A 2024 nyarán indult Otthonfelújítási Program nagyon jó lehetőséget biztosít az 1990 előtt épült lakóingatlanok háztulajdonosok számára, hogy állami támogatással javíthassák otthonuk energiahatékonyságát. Gyakran felmerül a programmal kapcsolatosan a „kulcstermék” kifejezés, ennek jártunk most utána.