A PannErgy 163,1 ezer gigajoule (GJ) hőmennyiséget értékesített a harmadik negyedévben, 5,3 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden közzétett termelési jelentésében, egyben megerősítette az idei üzleti évre tervezett konszolidált, 3900-4100 millió forintos EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) várható teljesülését.

A PannErgy a tavalyinál több hőt értékesített a harmadik negyedévben

A PannErgy 163,1 ezer gigajoule (GJ) hőmennyiséget értékesített a harmadik negyedévben, 5,3 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában – közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden közzétett termelési jelentésében, egyben megerősítette az idei üzleti évre tervezett konszolidált, 3900-4100 millió forintos EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) várható teljesülését.

Azt írták, hogy ez az eredmény a negyedéves tervértéktől mintegy 2 százalékkal elmaradt. Megjegyezték, hogy az időjárás a tárgyalt időszakban a 2023-as év hasonló időszakához és az elmúlt évek átlagához viszonyítva lényegesen változatosabb volt (a fűtési szempontból amúgy legkevésbé érzékeny negyedévben), a nyári hónapok lényegesen melegebbek, míg a szeptember átmenetileg hűvösebb és nagyon csapadékos volt – így összességében hasonló vállalatcsoport szintű hőértékesítési potenciált képviselt. A különleges és változatos időjárási körülmények ellenére a PannErgy a negyedévben a bázisidőszak hőértékesítését meghaladó, míg az időszakos tervtől kis mértékben elmaradó hőértékesítést realizált. A Miskolci Geotermikus Rendszer a harmadik negyedévben összesen 61,101 ezer GJ hőenergiát értékesített, elmaradva az elmúlt évek vonatkozó időszaki átlagértékétől, azonban 6,2 százalékkal meghaladva a 2023-as év hasonló időszakában elért hőértékesítést. A Győri Geotermikus Rendszer 2024. harmadik negyedévében 100,583 ezer GJ hőenergiát értékesített, meghaladva az elmúlt évek vonatkozó időszaki átlagértékét és 4,9 százalékkal felülmúlva a 2023-as év hasonló időszakában elért hőértékesítést.

A PannErgy Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. A részvény árfolyama az utóbbi egy évben 1180 forint és 1550 forint között alakult.

Ajánlott tartalom

Energiaügyi Minisztérium: tovább csökkent a gázfogyasztás 2024 első három negyedévében

A tavalyi év azonos időszakához képest több mint 300 millió köbméterrel, 5,2 százalékkal kevesebb földgázt használt fel Magyarország idén januártól szeptemberig. Az energiaválság előtti esztendőhöz, 2021-hez mérten közel 2 milliárd köbméterrel volt alacsonyabb a földgázfogyasztás 2024 első kilenc hónapjában - jelentette be szerdai közleményében az Energiaügyi Minisztérium (EM).