Új lendületet kap a pazarlásmentes konyha – menütervezéssel segít a Nébih

Évente több mint 60 kilogramm élelmiszert dobunk ki fejenként, holott ennek nagy része megelőzhető lenne.

Töltse ki a napelem-kalkulátort, és tudja meg, mennyibe kerülhet az Ön rendszere! Ingyenes kalkulálás itt (x)

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja új, a fenntartható étkezést és a pazarlásmentes konyhát középpontba helyező kiadványt tett közzé. Az érdeklődők ingyenes online előadáson is részt vehetnek, ahol a tudnivalók elmélyítése mellett kérdéseiket is átbeszélhetik a Nébih szakembereivel. A kiadvány megjelenése alkalmából a hivatal közösségi média játékkal is várja a pazarlás megelőzésében elkötelezett lakosokat. Az élelmiszerpazarlás környezeti, gazdasági és társadalmi szempontból is komoly kihívás: a magyar háztartásokban évente fejenként átlagosan 62 kg élelmiszer végzi a szemetesben, amelynek jelentős része megelőzhető lenne. A keletkező élelmiszerhulladék legnagyobb részét az elpazarolt készételek teszik ki, évi 11,8 kg/fő/év mennyiséggel. A Menütervezés maradék nélkül kiadvány célja, hogy ezt a problémát a konyhai gyakorlatok oldaláról közelítse meg – egyszerű, mégis hatékony megoldásokat kínálva mindenki számára.

Ajánlott tartalom

Éjszakai kaland a dzsungelben – különleges élményekkel vár a debreceni állatkert

Az állat- és természetvédelem, valamint a felelős állattartás fontosságára hívják fel a figyelmet idén Debrecenben, az állatkertek éjszakáján