Lehet, hogy itt lenne az ideje beruházni egy új felszerelésbe, hogy javíthass a sütési hatékonyságon.
6. Értékeld újra felszereléseidet
A fémserpenyő gyorsan felmelegszik, de ugyanakkor gyorsan el is veszti a hőt. Próbáld ki az üveg vagy kerámia edényt és rájössz, hogy mennyivel csökkentheted a sütési időt és a sütő hőmérsékletét. Érdemes egyszer kipróbálni, hogy egyidejűen használod a fémet és a kerámiát – a különbség nyilvánvaló lesz.
7. Süss egyidejűleg
Itt a józan eszedre kell hagyatkoznod. Nem azt tanácsoljuk, hogy egyszerre süss süteményeket csirkehússal. Van jó néhány olyan dolog, amelyet lehet egyszerre sütni. Ha már egyszer úgyis meleg a sütő, miért nem sütsz egymás után, ahelyett, hogy újra és újra fel kelljen melegítened a sütődet?
8. Duplázd a receptet
Én gyakran sütöm kétszer a receptet, hogy a maradékot eltehessem vacsorára vagy késői ebédre, miért ne lehessen ezt megtenni, ha a sütő már amúgy is ég? Anyám folyamatosan hat különböző házi sütit tart a fagyasztóban, és ha megkívánja, csak kivesz párat. Míg megvacsorázik, a sütik pont kiolvadnak és fogyaszthatóvá válnak.
9. Használj passzív hőt, ha lehet
Ha már használtam a sütőt vacsorakészítéskor, és meleg sütit szeretnék szervírozni, akkor kikapcsolom a sütőt, és beteszem a süteményt – így az a maradék hőtől kellemesen felmelegszik.
10. Felejtsd el a sütőt
Azoknak, akik egy kicsit is kalandvágyók, megpróbálkozhatnak napenergiával sütni, vagy esetleg agyagkemencében.