A bioüzemanyag jóformán senki előtt nem ismeretlen fogalom mára.
Megannyi forrását ismerjük a környezetbarát üzemanyagnak. Ilyen a pálmaolaj , a görögdinnye, az élelmiszerhulladék, az alga, vagy a zsír is.
Kutatók a Föld különböző részein szerves hulladékok újrahasznosításától remélnek alternatív üzemanyagot, amely jobbá teheti az életünket. Azonban eltérően más szerves hulladéktól, a citrusfélék hulladékának komposztálása nem lehetséges, mivel antibakteriális anyagot tartalmaz, amely lassítja a lebontást.
Azonban annak tudatában, hogy évente több ezer tonna keletkezik a citrusfélék hulladékaiból, a svédországi Borås Egyetem kutatói azt kutatták, hogyan, milyen módon lehet hasznosítani ezeket a hulladékokat a környezeti hatásokat minimalizálva. Ezek a kutatók már kidolgoztak egy olyan módszert, melynek segítségével négy különböző termék készíthető citrusfélék hulladékaiból. Ilyen például a linon, ami antibakteriális szer, a pektin, mely zselésítő anyag, és gyakran használják az élelmiszeriparban. Ami pedig a legfontosabb, hogy a létrejött biogáz és etanol szintén használható tüzelőanyagként fűtéshez, valamint villamos energia tüzelőanyagként használt hő-és villamos energia előállításához.