Probléma megoldva. Költözzünk egy másik bolygóra!

GJ 1214b. Jó, nem annyira hangulatos, mint otthonunk, a Föld, de ez a neve a csillagászok által újonnan felfedezett bolygónak, amely úgy tűnik, hogy háromnegyed részében víz és jég, egynegyedében pedig szikla.

Tehát akár alkalmas lenne, ha evakuálni kellene a Földet.
A Harvard-Smithsonian Asztrofizikai Központ közleménye szerint elképzelhető, hogy az új bolygó légkörében gázok is találhatók.

Ez mind szép és jó, kivéve, hogy a bolygó hőmérséklete a becslések szerint 280 °C és 120 °C között van. Globális felmelegedés? Csak olaj a tűzre…  Arról nem is beszélve, hogy körülbelül 42 fényévre van. Hol van ilyenkor a fénysebesség, amikor szükség lenne rá?

Szóval, mindent egybevetve, úgy néz ki, kicsit több ideig kell a Földön maradnunk. Így lesz időnk szembesülni azzal, amit nem olyan sok idő alatt sikerült tönkretenni. És ez ellen sem a COP15, sem magában az ENSZ, vagy az Obama vezetés nem tehet semmit. De mi annál inkább, mégpedig úgy, hogy vigyázunk egyetlen otthonunkra.

Ajánlott tartalom

Az EU Tanácsa elfogadta az EU közös agrárpolitikájának felülvizsgálatát

Az Európai Unió Tanácsa véglegesen elfogadta a közös agrárpolitika (KAP) felülvizsgálatát, amelynek célja az uniós gazdák adminisztratív terheinek csökkentése, és nagyobb rugalmasság biztosítása bizonyos környezetvédelmi feltételeknek való megfelelés tekintetében - írta közleményében az uniós tanács hétfőn.