Amikor mozog, akkor elektromosságot termel

Hogyan működnek afrodiziákumként a nanogenerátorok?

A mozgási energiát elektromos árammá alakítják.
Néhány okos ember a Georgia Technológiai Intézetben megépítette egy apró generátor prototípusát, mely áramot termel cink-oxid nanodrótok hajlításával. Azt mondják, hogy mivel a dolog nem mérgező, az implantátum akár az emberi izomzatba is beépíthető, ezáltal lehetővé téve a mozgási energia villamos energiává való transzformálását.

Míg azt gondoljuk, hogy ez bizony nem semmi, azért egy kicsit hátborzongató is. Szóval itt egy másik vélemény az apró erőműről a LiveScience.com oldaláról:

„Nem nehéz elképzelni, hogy ezeket a nanogenerátorokat a cipőinkbe építik, azért, hogy energiát termeljünk, miközben sétálunk.” – közölte Zhong Lin Wang. –„Kiváltképp hasznos lehet katonáknak, akiknek muszáj akkumulátorokkal tölteniük az elektromos berendezéseiket. Mindaddig, amíg a katonák mozognak, képesek lennének villamos energia termelésére.”
Vagy Ön el tudna képzelni mondjuk nanogenerátoros cipőben táncoló majmokat? Mi tudjuk melyiket választanánk.

Ajánlott tartalom

Az akkumulátoripar fejlesztési lehetőségeiről egyeztettek

"A Nemzetgazdasági Minisztériumban került sor egyeztetésre a győri Széchenyi István Egyetem, a kínai elektromos járműipar úttörőjének számító NIO európai vállalata és a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. között, amelyen együttműködési szándéknyilatkozat aláírásáról egyeztek meg a felek" - jelentette be szerdán a minisztérium.