Mosdókagyló, fürdőkád, zuhanyozó, WC, hajszárító, elektromos borotva – egy átlagos fürdőszoba meglehetősen túlzsúfolt. Ettől lesz ideális kiindulópontja az átalakításnak.

Tippek a környezettudatos fürdőszobához

Mosdókagyló, fürdőkád, zuhanyozó, WC, hajszárító, elektromos borotva – egy átlagos fürdőszoba meglehetősen túlzsúfolt. Ettől lesz ideális kiindulópontja az átalakításnak.

A továbbiakban tippeket adunk, avagy kiderül, hogyan alakíthat ki környezettudatosabb fürdőt saját otthonában.

Haditengerész stílus: Nem, ennek semmi köze a katonai beavatkozáshoz. Ellenkezőleg, épp esélyt adunk, hogy a 220 literes vízhasználatot 10 literesre csökkentsük a zuhanyzások alkalmával. Egyszerű: álljon be a kádba, vagy a zuhanyfülkébe. Nedvesítse be magát, s míg beszappanozza, vagy tusfürdőzi magát, zárja el a vizet. Ezután öblítse magát tisztára.

Tisztítson környezettudatosan: Valószínűleg nincs koszosabb hely a lakásban a fürdőszobánál. Ez nem azt jelenti, hogy azonnal kémiai tisztítószerekért kell nyúlnia. Zöld, környezetkímélő termékek garmadája kapható, melyek biztosan elvégzik a piszkos munkát, ráadásul kellemetlen mellékhatások nélkül.

Ne öblítsen feleslegesen: Tudja, hogy mit húz le? Igen, a WC papírról beszélünk. A Nemzeti Erőforrások Tanácsa szerint ha minden USA-beli háztartásban csupán egyetlen guriga hagyományos WC papírt újrahasznosított papírból készült gurigával helyettesítenének, 423.900 fát menthetnénk meg.
Tudta?

– A lakás vízhasználatának 21 %-át a tisztálkodás alatt használt víz teszi ki.
– A lakás vízhasználatának 26 %-át WC öblítéskor használjuk el.
– Egy átlagos amerikai naponta majd’ 300 liter vizet használ el. A világ többi részén ez átlagosan 10 liter sincs.

Ajánlott tartalom

Számos akadályt kell leküzdeni ahhoz, hogy az EU 2050-re klímasemlegessé váljon

Számos akadályt kell leküzdeni ahhoz, hogy az Európai Unió 2050-re klímasemlegességet érjen el, a gépjárművek teljes kibocsátásmentessége irányában kitűzött cél dicséretes, de az uniónak biztosítania kell, hogy ez ne kerüljön túl sokba polgárainak, és ne menjen ipari szuverenitásának rovására - hívta fel a figyelmet hétfőn közzétett jelentésében az Európai Számvevőszék.

Nincs hozzászólás

  1. alternativ fan

    Én azt szeretném hogy egy olyan módszert mutassanak be aminél szürke vizet (eső vizet) gyüjtenek pl. a háztetőröl utánna ezt vezetnék be a házba itt ezzel tudnák leöblíteni a wc ,mosógépben ruhát mosni, fürdeni és takarítani. Engem mostanába ez foglalkoztat mivel arra hogy hogyan lehet igazán visszafogni az ivóvízfogyaztást és az azzal járó kölcségeket. Előre is köszönöm.

  2. alternatív fan:
    ciszternában gyűjtött vízzel lehet mosni és WC-t öblíteni is, csak a ciszternába jól szűrt vizet kell gyűjteni.
    Bármely esővízgyűjtéssel foglalkozó oldalon ajánlanak megoldást.
    A mosás is jól működik esővízzel.

  3. alternativ fan

    OKÉ!
    Köszönöm szépen kjapp!