Fűtéskorszerűsítési alap Tatabányán

Tatabányán az önkormányzat városi forrásokból gazdálkodó fűtéskorszerűsítési alapot hoz létre, mellyel öt-nyolc éven belül a település 22.000 távfűtött lakóházának energiafelhasználása mérhetővé és szabályozhatóvá válik – erről döntött a város képviselőtestülete csütörtöki ülésén.

“A program azt a bevételt használja fel, mely a városi tulajdonú távhőszolgáltatónál és az önkormányzat többségi tulajdonában lévő fűtőerőműben keletkezik. A társasházak számára egyszerűsített pályázati rendszer készül, a szükséges lakossági önerő 25 százalékos lesz – mondta el az ötlet kezdeményezője, Schmidt Csaba alpolgármester (Fidesz).

A tervek szerint egy átlagos, négy radiátoros tömblakásban 30.000 forint körüli összeget kell fizetni a beruházásért, mely költségosztók és a hőmérsékletet érzékelő radiátorszelepek felszereléséből áll. Ezzel módszerrel többéves tapasztalatok alapján átlagosan 25-35 százalékkal csökkenthető a távhőszámla, minden más beavatkozás nélkül.
A számítások szerint évente 450 millió forint kerülhet a város fűtéskorszerűsítési alapjába. A munkálatokat már a mostani szezon végén el szeretnék kezdeni, az alap működésének kidolgozásával a városi távhőszolgáltatót, a Komtávhőt bízta meg a testület – mondta el Schmidt Csaba alpolgármester.

Ajánlott tartalom

Már van megoldás a nagyméretű és nagy átmérőjű fémszerkezetek vágására

Többé nem jelent problémát a nehezen kezelhető fémprofilok precíziós vágása a gyártó vállalatok számára. A Vass Acélcsarnok Kft. legújabb csőlézer vágógépe végre megoldást kínál a nagy átmérőjű csövek, zártszelvények és profilok vágására.