A kínai BYD megkezdi napelemekkel ellátott elektromos hibrid modellje legújabb, továbbfejlesztett szériájának értékesítését a nagyközönség számára is.

Piacon a kínai BYD elektromos-hibrid autója

A kínai BYD megkezdi napelemekkel ellátott elektromos hibrid modellje legújabb, továbbfejlesztett szériájának értékesítését a nagyközönség számára is.

Az F3DM modell előző szériáját már forgalmazták állami és vállalati vevőkör számára – jelentette be a BYD szóvivője szerdán. Az autó értékesítését hétfőn kezdik meg a nagyobb kínai városokban. A jármű benzinnel, árammal és napenergiával is üzemel. Az F3DM első verziója 16.400 eurós- 4.400.000 Ft  áron lényegesen többe került a BYD többi modelljénél, ezért az autó piaci sikere elemzők szerint az állami ösztönzők mértékén múlik.
A BYD már hosszabb ideje folytat együttműködést akkumulátor gyártásban a Volkswagennel és nemrégiben kötött együttműködési megállapodást a Daimlerrel elektromos autók gyártására a kínai piacra.

Ajánlott tartalom

Napelem: az energiatárolás egyszerű formáját hozza el egy új fejlesztés

Egy otthoni akkumulátoros rendszer segítségével sokkal rugalmasabbá válik az áram felhasználása.

Nincs hozzászólás

  1. Üdvözlök mindenkit!

    Magyarországon van egy cég, az AutoBinck Magyarország Kft. A hollandiaianyavállalat látja el a BYD autók európai forgalmazását. A cég magyarországi leányvállalatának honlapján megtalálható, hogy ők látják el a BYD autók forgalmazását. Mikor erre rákérdeztem, hogy mikor, milyen áron hozzák majd forgalomba F3DM vagy az E6-os BYD autókat, a következő választ kaptam:
    ” Tavasszal fogjuk megkezdeni a BYD autók Ny.európai és középeurópai forgalmazását, de a cég idén még nem tervezi autóinak magyarországi forgalmazását.”
    Tehát elértük, hogy Magyarország nem tartozik Közép-Európához! Annak jelenleg nem látom realitását, hogy Ausztriából vagy Szlovákiából esetleg Csehországból hozzak be ilyen járművet, ugyanis nincs márkaszervíz, aki a garanciális problémákat orvosolni tudná.