Vihar – Másodpercenként 1500 liter vizet eresztenek le a Velencei-tóból

Másodpercenként 800-ról 1500 literre növelték a Velencei-tóból leeresztett víz mennyiségét; az apasztásra a tó magas vízszintje miatt van szükség – mondta el az MTI-nek a Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vízkár-elhárítási osztályvezetője.

A tóba zúduló vízmennyiség mérséklésére vasárnap lezárták a zámolyi tározótavat is, ahol 4,5 millió köbméternyi vizet tudnak “megfogni”. A korábbi felújítás miatt csaknem teljesen üres tározó egy nap alatt egyharmadáig megtelt – mondta el Kaszap Gábor.    Tájékoztatása szerint a tározó vizével aszályos időszakban pótolják majd a Velencei-tó vizét. Az idén bőven lesz víztartaléka a tónak, hiszen csaknem megtelt a vízpótlást szolgáló másik tározó, a pátkai.

Ajánlott tartalom

Az állattartásnak meghatározó szerepe van és lesz is a mezőgazdaságban

Az Agrárminisztérium (AM) a jövőben is elkötelezett az ágazat segítése mellett, a magyar állattenyésztők és állattartók számára uniós összehasonlításban a legnagyobb számú támogatási jogcím áll rendelkezésre - mondta az AM parlamenti államtitkára csütörtökön Hódmezővásárhelyen, a 31. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásár megnyitóján a minisztérium közleménye szerint.