Árvíz – A római parti lakók megkezdhetik a visszatérést otthonaikba

A római parti lakók szerdán megkezdhetik a visszatérést a hullámtérben lévő otthonaikba – közölte a Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) Zrt. az MTI-vel.

Mint írták, a Duna apadásával összhangban a cég megnyitja a közlekedés elől eddig ideiglenesen elzárt védvonali átjárókat, illetve megkezdi a mobil gátak bontását.    A közlemény szerint szerdán több torlaszt már lebontottak a Római parton a FCSM dolgozói annak érdekében, hogy az ártéren levő ingatlanok tulajdonosai minél előbb megkezdhessék a takarítást és a fertőtlenítést.    A Margitszigeten csütörtökön kezdik meg a csaknem 50 ezer homokzsákból épült, másfél kilométeres nyúlgát bontását. Várhatóan a hét végére a zárások túlnyomó részét feloldják – áll a közleményben.

Ajánlott tartalom

Számos akadályt kell leküzdeni ahhoz, hogy az EU 2050-re klímasemlegessé váljon

Számos akadályt kell leküzdeni ahhoz, hogy az Európai Unió 2050-re klímasemlegességet érjen el, a gépjárművek teljes kibocsátásmentessége irányában kitűzött cél dicséretes, de az uniónak biztosítania kell, hogy ez ne kerüljön túl sokba polgárainak, és ne menjen ipari szuverenitásának rovására - hívta fel a figyelmet hétfőn közzétett jelentésében az Európai Számvevőszék.