Az eldobott LCD tévék segíthetik az orvostudományt

Az elektronikus termékekből származó hulladék mennyisége erőteljesen növekszik, és ezeknek megfelelő módon való hasznosíthatósága komoly kihívást jelent.

A York Egyetem kutatói kitaláltak egy módszert a PVA, azaz az LCD televíziókban található kémiai összetevő újrahasznosítására. A kutatók az anyagot komolyabban tanulmányozva képesek voltak létrehozni egy mezopórusos anyagot, a PVA-t melegítve, majd lehűtve, majd lehidratálva. Az így keletkezett anyag egy remek lehetőséget szolgál egészségügyi termékek, bio-gyógyszerek előállításában. Hasznos lehet szövet állományok, és ez által a test regenerálását szolgáló pirula előállításában, valamint vegyszereket, kórházi tisztítóeszközöket ezzel az anyaggal bevonva képes megelőzni különböző fertőzéseket. A termék antimikróbás tulajdonságai miatt segít elpusztítani az Escherichia coli, és néhány Staphylococcus aureus által okozott fertőzést.

Ajánlott tartalom

Ha megjavíttatjuk kevesebb hulladékot termelünk

Online felület, hogy a fogyasztók megtalálják a hozzájuk legközelebb eső javítóműhelyeket és a felújított cikkeket értékesítő üzleteket.