Szélenergiával mosta pénzét a Cosa Nostra!

Olaszország történetének legnagyobb vagyon-lefoglalását hajtották végre a hatóságok, miután felfedezték, hogy az olasz maffia környezetbarát vállalkozásokon át mosta tisztára a pénzeit, amit többek közt drogkereskedelemből szerzett.

Az olasz állam 1,9 milliárd dollár értékű vagyont kobzott el a Cosa Nostrától, írja a piacesprofit.hu.
Alternatív energiákkal foglalkozó vállalkozások szolgáltak a maffia pénzmosó akciójának fedőszerveiként. A hatóságok most közel 40 cégtől vettek el épületeket, földterületet, részvényeket, sportautókat, luxusjachtokat, de természetesen befagyasztottak bankszámlákat is. A céges vagyontárgyak többségét Szicíliában foglalták le, egészen pontosan Calabria déli részén, ahol a Cosa Nostra alszervezete, a Ndrangheta működik.
Az 54 éves Vito Nicastri, akit vállalkozásai miatt a “szelek urának” is neveznek, számos szélerőmű-telepet működtetett vállalatholdingján keresztül, de egyes cégei szolár-panelekhez is gyártottak alkatrészeket.
A rendőri akciónak az adott alapot, hogy Nicastrit összefüggésbe hozták Matteo Messina Denaróval, aki a Reuters szerint az olasz maffia legfőbb hatalmassága. Az akciót 2400 oldalas nyomozási jelentés alapján hajtották végre. Nicastrit letartóztatták.

Ajánlott tartalom

Napelemes támogatás érkezik ismét, milliókra lehet pályázni!

Még ebben az újabb napelemes pályázat indul.