Döbbenet: Nem tartják hibásnak magukat

Nem tarja hibásnak magát a Mal Zrt. a katasztrófáért, és a cégvezetők állítása szerint a vörösiszap emberre nem veszélyes anyag, nem okoz maradandó károsodást, és a keletkezett kár is lényegesen kisebb, mint amekkorát emlegetnek.

Bakonyi Zoltán cégvezető és Tolnay Lajos cégelnök Kolontáron, a védelmi bizottság ülése után azt mondta: minden szabályt betartva működnek, ezért nem értik, miért függesztette fel a környezetvédelmi államtitkár tevékenységüket. Ezért kezdeményezik, hogy a hétvégén újraindulhasson működésük.

Egymilliós segély
Az MSZP európai parlamenti delegációja egymillió forintot ajánl fel az áldozatok családjainak megsegítésére, és részvétét fejezte ki az elhunyt áldozatok hozzátartozóinak. A párt európai parlamenti delegációja budapesti irodájának eljuttatott közleménye szerint kezdeményezték, hogy az Európai Parlament szerdai plenáris ülésén Jerzy Buzek házelnök az intézmény nevében fejezze ki szolidaritását a hozzátartozókkal.

Ajánlott tartalom

Európa a leggyorsabban melegedő kontinens, mégsem prioritás a környezet- és klímavédelem az Unió közeljövőjéről szóló dokumentumban

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) először közreadott, alkalmazkodásról szóló jelentése 36 klímakockázatot sorolt öt fő csoportba (élelmezés, egészségügy, infrastruktúra, gazdaság és pénzügy, ökoszisztémák).

Nincs hozzászólás

  1. Cinikus és valóban döbbenetes, gyáva és aljas nyilatkozat !
    Finoman szólva valószínűleg “könnyen” jutottak a tulajdonosok a céghez…
    Miből lettek milliárdosok a tulajok?
    Nem csak kivenni kellett volna pénzt!
    Remélem teljes vagyonukkal hozzájárulnak a kártérítéshez!