Iszapömlés – Koncertek, pénzadomány és labirintus látogatás a károsultakért

A Kanadai Egyesült Magyar Alap pénzadományt, a Budavári Labirintus a szombati jegyárbevételt ajánlotta fel a vörösiszap károsultak megsegítésére, de jótékonysági koncerteket is tartanak.

Tízezer kanadai dollárt adományozott a Kanadai Egyesült Magyar Alap nevében Somorjai Ágnes, az alap elnöke a kolontári Táncsics Mihály általános iskola felújítására.
A Vienna Konservatorium, valamint az Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium művészettanárai lépnek fel azon a jótékonysági hangversenyen, amelyet szerdán rendeznek az Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium dísztermében, a csepeli II. Rákóczi Ferenc út 121. szám alatt. A 18 órakor kezdődő esemény bevételét a kolontári iskola újjáépítésére ajánlják fel, az esemény díszvendége Tili Károly, Kolontár polgármestere.
Segélykoncertet tartanak a Devecseri Zeneiskola újraindításáért november 26-án a Klauzál Házban Budapesten. A rendezvényen fellép Varga Feri és Balássy Betty, Harcsa Veronika, Kuzbelt Péter, Éliás Jr.,Bolyki Balázs, Bársony Bálint, a Magyar Rádió Gyermekkórusa, a Budafok Big Band, László Attila és az All Stars Big Band Krsko. A készpénzbevétel mellett a támogató cégek további 500 ezer forint értékben hangszereket és hangtechnikai berendezéseket adnak át az intézménynek.
Ezer és kilenc mécses fényében tekintheti meg a közönség szombaton a Budavári Labirintust. Ezer mécsest az ünnepidőért, kilenc mécsest az emlékezésért, a vörösiszap-katasztrófa emberi áldozataiért gyújtanak meg. A szervezők az este teljes bevételét a vörösiszap-katasztrófa sújtotta falvak lakóinak megsegítésére ajánlják fel.

Ajánlott tartalom

Számos akadályt kell leküzdeni ahhoz, hogy az EU 2050-re klímasemlegessé váljon

Számos akadályt kell leküzdeni ahhoz, hogy az Európai Unió 2050-re klímasemlegességet érjen el, a gépjárművek teljes kibocsátásmentessége irányában kitűzött cél dicséretes, de az uniónak biztosítania kell, hogy ez ne kerüljön túl sokba polgárainak, és ne menjen ipari szuverenitásának rovására - hívta fel a figyelmet hétfőn közzétett jelentésében az Európai Számvevőszék.