Iszapömlés – Meghosszabbították a lakóparképítésre kiírt közbeszerzési eljárást

Meghosszabbították a vörösiszap-katasztrófa által sújtott településeken épülő új lakóingatlanok kivitelezési munkálataira kiírt közbeszerzési eljárást, az építési vállalkozók csütörtökig pályázhatnak – tájékoztatta a katasztrófavédelmi kormánybiztos szóvivője kedden az MTI-t.

Petróczi Tímea elmondta, hogy az építtető kiválasztására bejelentett eredeti határidő november 30-a volt, de az eljárást december 2-áig meghosszabbították. A tárgyalásokat pénteken kezdik majd meg a pályázókkal, a nyertes cég nevét a közbeszerzési értesítőben teszik közzé. Az építkezések várhatóan 2011 első negyedévében kezdődhetnek meg, a kijelölt telkeket mindkét településen megvásárolták az önkormányzatok.
Szaló Péter, a Belügyminisztérium területrendezési és építésügyi helyettes államtitkára a legutóbbi helyi lakossági fórumon elmondta, hogy a telkek közművesítése február végére fejeződik be. Szólt arról is, hogy Devecserben a település rendezési tervét az önkormányzatnak módosítania kell, a lebontandó ingatlanok telkei az önkormányzat tulajdonába kerülnek. A Torna-patak melletti északi városrész részletes tervezése folyamatban van, ott zöldterületet és ipari parkot alakítanak ki. Az újjáépítés kormányrendeletben rögzített határideje 2011. június 30.

Ajánlott tartalom

Számos akadályt kell leküzdeni ahhoz, hogy az EU 2050-re klímasemlegessé váljon

Számos akadályt kell leküzdeni ahhoz, hogy az Európai Unió 2050-re klímasemlegességet érjen el, a gépjárművek teljes kibocsátásmentessége irányában kitűzött cél dicséretes, de az uniónak biztosítania kell, hogy ez ne kerüljön túl sokba polgárainak, és ne menjen ipari szuverenitásának rovására - hívta fel a figyelmet hétfőn közzétett jelentésében az Európai Számvevőszék.