A washingtoni Auto Show-n az idei Green Car Vision Award díját a Chevrolet Volt nyerte el.

2009 Green Car Vision Award győztesei

A washingtoni Auto Show-n az idei Green Car Vision Award díját a Chevrolet Volt nyerte el.

 

Green Car Journal magazin díjjal minden évben a leglátványosabb, jövőbe mutató modelleket tüntetik ki, míg Az Év Zöld Autója díjat egy környezetkímélő, már elérhető autó kapja. A Volt alacsony fogyasztású modell elérhető áron, és a fogyasztói igényeket elégíti ki. Egy autó, amivel nulla károsanyag-kibocsátással lehet közlekedni az idő nagy részében.

A verseny, többek között, Henrik Fisker jövőre forgalomba kerülő gyermeke a Fisker Karma; a Honda FCX Clarity, fogyasztói tesztelés alatt álló, hidrogén meghajtású szedanja; a MINI E, a MINI Cooper elektromos verziója, amit jelenleg három államban, 500 embernek adnak bérbe, hogy felmérjék a piacot és a Mitsubishi i-MiEV tesztelés alatt álló, egy Japánban nagy népszerűségnek örvendő belsőégésű modellen alapuló, elektromos városi autója között dőlt el.

A szakértők szerint, az elmúlt 100 év legelőremutatóbb autóipari fejlesztése, a díjnyertes Chevrolet Volt előreláthatólag 2010 végén kerül forgalomba.

Ajánlott tartalom

Az Egyesült Királyságban kevesebb elektromos autó fogyott a tavalyihoz képest

Az Egyesült Királyságban 59 467 autót gyártottak márciusban, 27,1 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbinál. Tavaly augusztus óta először jegyeztek fel éves csökkenést - derült ki a brit autógyártók és autókereskedők szövetségének (SMMT) honlapjára csütörtökön felkerült statisztikából.

Nincs hozzászólás

  1. Nagyon komoly kisautó ez! Jó lenne több ilyet látni az utcákon.

  2. Ja nekem is tetszik szerinted lehet majd ilyet kapni magyarországon?