Ehető ház, avagy zöldségbe borult falak

A holland Atelier GRAS és a Stuurlui Stedenbouw építészei újraértelmezték a kiskerttulajdonos fogalmát, így ma már a jelek szerint még egy zsebkendőnyi telekre sincs szükségünk ahhoz, hogy virágzó hobbikertészetet létesítsünk.

Az általuk tervezett, könnyen szét- és összeszerelhető házikó falait ültetőközeggel teli zsákok töltik ki, amelyekben salátától a paradicsomig számos ínyencfalat megtermelhető.
Az Eathouse (az evés és a ház szó összevonásából) névre keresztelt épület funkciójának betöltése után nagyobb nehézségek nélkül megszüntethető vagy új helyre költöztethető. A tervezők célja e projekttel a városi kertészkedés népszerűsítése volt.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Kék bolygó – A talajmegújító gazdálkodással egészségesebb élelmiszerhez juthat a fogyasztó

A talajmegújító mezőgazdaság, a no-till technológia alkalmazása nem csak a talajeróziót csökkenti és a talaj vízmegőrző képességét javítja, hanem a fogyasztók is egészségesebb élelmiszerekhez juthatnak általa - hangzott el Áder János volt államfő, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke Kék bolygó című podcastjának hétfőn közzétett legújabb, a legnépszerűbb videómegosztó portálon is elérhető adásában.