A mediterrán étrenden élő idős embereknél lassabban következik be a szellemi hanyatlás - állapították meg amerikai kutatók.

A mediterrán étrenden élőknél lassabb a szellemi hanyatlás

A Journal of Clinical Nutrition című szakfolyóiratban ismertetett tanulmányban mintegy 4 ezer, 65 év feletti ember étkezési szokásait és kognitív funkcióit vizsgálták a chicagói Rush Egyetem orvosi központjának munkatársai.
Mint Christine Tangney vezetőkutató elmondta, a követéses felmérésből kiderült, hogy a sok gyümölcsöt, zöldséget, olíva olajat, magvakat, halat és bort fogyasztó idős emberek jobban megőrizték szellemi képességeiket. A három évenként elvégzett értékelés során mérték a résztvevők szóemlékezetét és alapvető matematikai készségeit.

Ajánlott tartalom

A víz különféle arcait mutatja be az A.P.Art Gallery új kiállítása

Festményeken, installációkon és fotókon keresztül a víz különféle arcait mutatja be a Blue című kiállítás, amely szombaton nyílik Budapesten az A.P.Art Galleryben, a víz világnapja előtt tisztelegve.