24 Óra: Geotermikus fűtésre pályázik Komárom

A komáromi önkormányzat a település alatt lévő hőforrást kihasználva közel egymilliárd forintos beruházás megvalósítására pályázik a közeljövőben, mellyel több iskola, óvoda mellett megoldanák a polgármesteri hivatal és a sportcsarnok fűtését – írta csütörtöki számában a 24 Óra.

A városnak a meglévő termálfürdőben már van egy hőkútja, ehhez egy további kutat és visszasajtoló létesítményt terveznek. A beruházás előkészítéséhez megkezdték engedélyezési eljárások megszerzését, valamint a megvalósíthatósági tanulmány készítését. Az önkormányzat számításai szerint, pályázati támogatás esetén a beruházás hat év alatt megtérülhet – mondta a lapnak Hornig Rudolfné alpolgármester.

Ajánlott tartalom

A gyakorlatban is jól teljesít az Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszer

„Az Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszer keretében létrejövő hitelesített energiamegtakarítások tőzsdei kereskedése újabb lendületet adhat a hazai energiahatékonysági piac fejlődésének” – emelte ki Juhász Edit elnök a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH), valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Mellett Működő Állandó Választottbíróság (MKIK VB) által szervezett közös konferencián, 2024. április 23-án, Budapesten.