Csökkenti a klimatizálás költségét az árnyékolás

A kevésbé forró nyári napokon helyettesíti a klímaberendezést az árnyékoló eszköz, míg a kánikulában kisebb teljesítménnyel működhetnek a klímagépek – közölte a Hella ÁNR Árnyékolástechnika Kft. az MTI-vel.

A szakértők számításai szerint egy helyiség hűtéséhez háromszor annyi energia kell, mint a fűtéséhez. Ezért fontos az ablakok, üvegfalak árnyékolása, mivel így kevesebb energia kell az épület tovább-hűtéséhez. Magyarországon is jelen van az osztrák HELLA GmbH. leányvállalata, amely tavaly csökkenő árbevételt regisztrált ugyan, de a magánszemélyek által vásárolt árnyékoló eszközökből mégis többet adott el.

Ajánlott tartalom

A gyakorlatban is jól teljesít az Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszer

„Az Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszer keretében létrejövő hitelesített energiamegtakarítások tőzsdei kereskedése újabb lendületet adhat a hazai energiahatékonysági piac fejlődésének” – emelte ki Juhász Edit elnök a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH), valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Mellett Működő Állandó Választottbíróság (MKIK VB) által szervezett közös konferencián, 2024. április 23-án, Budapesten.