Hová lett Lady Gaga húsa?

Amikor Lady Gaga szeptemberben egy díjátadó gálán megjelent a kompromittáló „hús ruhájában”, rendesen felkavarta a vegetarianizmus körüli állóvizet.

Most, kilenc hónappal és gyalázkodások tucatjaival később mindenki kíváncsi, vajon mi lett a hús kollekció sorsa? A Meatpaper, egy hússal mind gasztronómiai, mind művészi megközelítésben foglalkozó magazin felkereste a ruha kivitelezőjét. A megbotránkoztató ruhadarabot egy Los Angeles-i designer, Franz Fernandez tervezte, és valósította meg. Lady Gaga stylist-ja, Nicola Formachetti először egy húsból készült pénztárca készítésére kérte fel a tervezőt, majd kicsivel később inkább a ruha mellett döntött, mely az MTV zenei díjátadó gáláján debütált. Fernandez többféle húst is kipróbált, míg végül a marhahús tűnt varrásra alkalmasnak. A hússzeleteket egy fűzőre erősítette rá, hogy az összefogja a ruha alakját. A designer, Franz Fernandez semmiképp nem akarta, hogy a ruha a szemétben végezze, így a majdnem 20 kilogrammos húsruha ma kipreparálva megcsodálható a clevelandi Rock and Roll Hall of Fame kiállításán.

készül a ruha

Lady Gaga

Ajánlott tartalom

Kék bolygó – A talajmegújító gazdálkodással egészségesebb élelmiszerhez juthat a fogyasztó

A talajmegújító mezőgazdaság, a no-till technológia alkalmazása nem csak a talajeróziót csökkenti és a talaj vízmegőrző képességét javítja, hanem a fogyasztók is egészségesebb élelmiszerekhez juthatnak általa - hangzott el Áder János volt államfő, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke Kék bolygó című podcastjának hétfőn közzétett legújabb, a legnépszerűbb videómegosztó portálon is elérhető adásában.